Pianínóra gyűjtött az a 13 éves kisfiú, aki önkezével vetett véget életének a múlt héten. Istvánka azért választotta a halált, mert más volt, mint a többiek, szülei szerint a fiúkhoz vonzódott. A tragikus sorsú gyerek utolsó üzenetében elbúcsúzott szüleitől.

Eltűnt a 13 éves kisfiú

Múlt pénteken írtunk arról itt a Kékvillogó.hu-n, hogy megtalálták annak a 13 éves fiúnak a holttestét, aki napokkal korábban tűnt el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gávavencsellőn. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A búvárok találták meg

A kisfiút napokig keresték a környéken civilek, rendőrök és a speciális mentők. Végül saját keresztapja és édesapja találtak rá a Lónyai-főcsatornában, két csónak közt. Istvánka egy hídról vetette le magát, a ruháit ott találták meg, ahol a vízbe ugrott.

Mássága miatt akart meghalni

Istvánka azért vetett véget az életének, mert más volt, mint a többiek – ezt már az édesapa mesélte fia halála után. “Tudtunk róla, de úgy látszik, nem beszélgettünk erről vele eleget. Állítólag szerelmi bánata volt mostanában, de nem is tudom, pontosan kibe szeretett bele. De én arra a fiúra nem haragszom, szerintem meg se bántotta, egyszerűen a fiam fejében és lelkében lett hatalmas a zűrzavar. Könyörgöm minden szülőnek, hogy figyeljen nagyon a gyerekére!” 

 Üzentet küldött édesanyjának

„Drága édesanyán! Szeretlek és kérlek, ne sírj értem! Mikor ezt a levelet olvasod, valószínűleg már halott leszek. Kérlek ne sírjál, és mondd meg apának, hogy nagyon szeretem! Vigyázz magadra nagyon! Az utolsó végrendeletem, hogy a vencsellői nagytemetőben temessenek el, és K. Edina zongorázzon! Szerető fiad” – ez volt Istvánka utolsó üzenete, amelyet édesanyjának küldött.

Zongoraszóval temetik

K. Edina a fiú zongoratanárnője volt. Az édesanyja szerint Istvánka állandóan a Hattyúk tavát gyakorolta, ezért a temetésén is az a darab fog szólni. Már beszéltek a tanárnővel, aki teljesíti a kisfiú kívánságát.

Ellopott egy biciklit

Az édesapa azt mondja, Istvánka a múlt héten a múlt héten az iskola udvarától ellopott egy biciklit, amelyet eladott. Közölték vele, hogy van elég osztályzata, és nem bánnák, ha a tanév hátralevő idejében inkább otthon maradna. „Nem tudjuk mi vezetett oda, hogy elvegye másét. Az biztos, hogy egy pianínóra gyűjtött” – mondta az édesapa. Istvánka vágya az volt, hogy híres zenész lesz. Otthon csak egy régi szintetizátoron tudott gyakorolni, de emiatt nem szeretett volna lemondani az álmairól.

El akarta tartani az egész családját

„Aki csak látta, mindenki tudta, hogy az ő keze nem közhasznú munkára való! Mondogatta is nekünk, hogy ne aggódjunk, ha felnő, művészként ő fog gondoskodni az egész rokonságról, hogy senkinek se kelljen nehéz fizikai munkát végeznie” – mondta a gyászoló édesanya a Borsnak.  

Megfestette saját temetését

“Többször is utalt rá, hogy majd a képeiből megtudjuk, mit szeretne, de akkor nem értettük, mire gondol. A legszebb munkáján egyértelműen felismerhető a mi utcánk, a végén a református templommal, ahova gyakran betért zongorázni. A házak közötti sokadalomban ott vannak a zenészek. A fiam megfestette a saját temetését! Természetesen innen, a házból visszük majd a nyughelyére, hiszen tudjuk, hogy így szeretné” – mondta a családfő.

Egyszer már megpróbált meghalni

A kisfiúnak nem ez volt az első próbálkozása a halállal. Másfél évvel ezelőtt éppen egy rokonnál aludt, amikor valahogy megszerezte a vendéglátója erős gyógyszerét. „Éjjel telefonáltak, hogy siessünk, mert nagy baj van. Akkor még sikerült megmenteni a kórházban az életét. Megígérte nekünk, hogy többet nem tesz ilyet” – emlékezett vissza az anya.

Testvére összetört

Istvánkát, eltünése után húga a Facebookon kereste. A 9 éves Cintia teljesen összetört, miután megtudta, hogy bátyja meghalt. Azóta még beszélni sem hajlandó a kislány. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Kiemelt kép: a speciális búvárok keresik a kisfiút – Forrás: KMSM