Egy kamasz fiú nem tudta elfogadni a másságát, ezért végleg elbúcsúzott a családjától. A 13 éves Jónás Istvánt napok óta kereste a családja a Facebookon, azonban a hatóságok csak a holttestét találták meg Lónyai Főcsatornában péntek délelőtt.

Sétálni indult

Mint megírtuk, egy kamasz fiú múlt hét kedden azzal ment el otthonról, hogy csak elmegy sétálni egy kicsit. A kisfiú estére sem ért haza, ezért a családja a keresésére indult, és hívták a rendőröket is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a tragédia

Napokig keresték

A keresés hosszú napokig tartott, míg végül pénteken édesapja és keresztapja találta meg a fiú holttestét a Lónyai-csatornában. Mint kiderült, Istvánka egy hídról vetette le magát, a ruháit ott találták meg, ahol a vízbe ugrott. Jónás István és felesége azóta zokognak, képtelenek felfogni, hogy ez mind velük történt – írja a Blikk.

Elsírta magát az édesapa

“Ő volt az egyetlen fiam, az életemnél jobban szerettem őt. Rettenetesen mardos a fájdalom, hogy a sok munka miatt nem figyeltem eléggé a lelkivilágára. Képtelen volt megbirkózni a másságával, a fiúkat szerette szegénykém” – mondta a fiú édesapja.

Úgy érzi az apa, nem figyelt eléggé

“Tudtunk róla, de úgy látszik, nem beszélgettünk erről vele eleget. Állítólag szerelmi bánata volt mostanában, de nem is tudom, pontosan kibe szeretett bele. De én arra a fiúra nem haragszom, szerintem meg se bántotta, egyszerűen a fiam fejében és lelkében lett hatalmas a zűrzavar. Könyörgöm minden szülőnek, hogy figyeljen nagyon a gyerekére!” – folytatta az édesapa, akinek az egyetlen vigasza a kislánya, akinek szintén nagyon hiányzik a testvére.

Temetésre készülnek

A család ma ment el könnyes szemekkel megvásárolni Istvánkának a temetési ruháját. Az apa azt mondta, hogy amikor a ruhát nézték, az a kép volt a szeme előtt, ahogy fogta a fia testét, amikor kiemelték a vízből. “Borzalmas pillanat, ami kísérteni fog egy életen át” – mondta.

Búcsúlevelet írt

Az édesapa szerint a fia a telefonjában hagyott búcsúüzenetet, elköszönt tőlük, és azt írta, ne sírjanak miatta. Jónás István elmondta, hogy a fia fantasztikus lélek volt, aki iszonyatosan tehetséges volt.

Művészkedett

“Igazi művészlélek volt. Imádott rajzolni, festeni és hegedülni is. Olyan tehetséges volt, hogy játszott már Nyíregyházán több száz ember előtt is. Festeni pedig a hídhoz járt, ahol végül a vízbe ugrott. Vittünk oda virágot meg mécseseket, remélem, látja fentről, hogy mennyire szeretjük” – mondta az édesapa.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a keresésről – Forrás: KMSM