Szennyvízaknákba dobta kétéves unokaöccsét az akkor 13 éves fiú. Alex ügyvédje szerint a felnőttek éppen buliztak, és mindenki ittas volt, amikor megtörtént a tragédia.

2019-ben történt

A borzalmas esetről itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk a Borsd megyei Taktaharkányon szervezett a család egy összejövetelt még 2019-ben. Amíg a felnőttek a házban italoztak, addig a gyerekek felügyelet nélkül játszottak az udvaron és az utcán. A kétéves kisfiú ekkor tűnt el, akinek a teste később egy szennyvízaknából került elő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Féltékeny volt

Mint azt korábban portálunk is megírta a fiatal tinédzser féltékeny volt a kétéves unokaöccsére, mivel amíg neki a kukához kellett járnia, hogy ennivalót és ruhát találjon magának, addig unokaöccse mindent megkapott, amire egy gyereknek szüksége volt.

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bedobta az aknába

Játék közben a 13 éves fiú levette az udvaron lévő szennyvízakna fedelét, majd bedobta a kisfiút a fekáliával teli derítőbe. Ezután visszarakta tetőt, és egy biztosító követ tett rá, majd anélkül, hogy bárkinek szólt volna, bement a házba.

Ott volt a gyerek cipője

Miután több órával később feltűnt a szülőknek, hogy eltűnt a gyermekük, keresni kezdték, és az akna mellett meg is találták a kisgyermek cipőjét. Ezután átkutatták a szennyvíztárolót, amelyből kiemelték az élettelen testét.

Nem eshetett bele magától

A mostani tárgyaláson az ügyész azt mondta, a gyerek semmi esetre sem eshetett bele magától az aknába, valamint az udvaron játszó gyerekek közül ketten is azt mondták, hogy Alex dobta be a kisfiút. A fiú azonban tagadja, hogy ilyet tett volna.

Mindenki ittas volt

A fiú ügyvédje a tárgyaláson azt mondta: “Minden felnőtt ittas volt. Hogyan vigyáztak a gyerekekre? Sehogy”

Kapcsolódó:

Szennyvízaknába dobta a 13 éves kisfiú a 3 éves öccsét: most azt állítja a fiú, hogy otthon sem volt, amikor a tragédia történt

Az édesanya ellen is eljárás indult

Az ügy kapcsán az édesanya ellen is eljárás indult kiskorú veszélyeztetése miatt, írja az Index. Az ügyvéd elmondása szerint a család nyomorban él, többször fordult elő már, hogy a gyerekek a kukából ettek.

Javítóba küldenék

Az ügyészség a fiút javítóintézetbe küldené – most is ott van – az ügyvéd azonban felmentést kér. Az ügy tárgyalása júliusban folytatódik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – MTI/Mihádák Zoltán