Felfoghatatlan szörnyűséggel vádolják a 16 éves Alexet, aki a nyomozók szerint három éve azért fojtotta szándékosan egy fekáliával teli szennyvízaknába a vele egy házban élő kétéves unokaöccsét, mert féltékeny volt rá, amiért úgy érezte, róla jobban gondoskodnak, őt pedig elhanyagolják. Az elképesztő ügyben helyszíni tárgyalást tartottak a taktaharkányi háznál.

7 testvér élt együtt

A 13 éves fiú az édesanyjával, annak élettársával és hat kiskorú testvérével élt együtt egy családi házban. Még 2019-ben, a végzetes napon a fiú szülői felügyelet nélkül kint játszott az udvaron a testvéreivel és unokatestvéreivel. A gyermekek között ott volt a hároméves unokaöccse is.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Féltékeny volt

A fiatal tinédzser féltékeny volt a 3 éves unokaöccsére, mivel amíg neki a kukához kellett járnia, hogy ennivalót és ruhát találjon magának, addig unokaöccse mindent megkapott, amire egy gyereknek szüksége volt.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Bedobta az aknába

Játék közben a 13 éves fiú levette az udvaron lévő szennyvízakna fedelét, majd bedobta kistestvérét a fekáliával teli derítőbe. Ezután visszarakta tetőt, és egy biztosító követ tett rá, majd anélkül, hogy bárkinek szólt volna, bement a házba.

Ott volt a gyerek cipője

Miután több órával később feltűnt a szülőknek, hogy eltűnt a gyermekük, keresni kezdték, és az akna mellett meg is találták a kisgyermek cipőjét. Ezután átkutatták a szennyvíztárolót, amelyből kiemelték az élettelen testét.

A javítóintézetből vitték a helyszíni tárgyalásra

2022. április 1-jén, a bíróság helyszíni tárgyalást tartott a taktaharkányi háznál. Alex, a gyanúsított, azóta a kalocsai javítóintézetben él, onnan szállították a tett helyszínére. A családtagjaiból, akik a szakadó esőben sírva ölelték át a minősített emberöléssel vádolt fiút.

Az anya nem hisz fia bűnösségében

„Alex egy normális gyerek volt, soha nem tett volna ilyet. A tévéből tudtam meg, hogy a fiamat gyanúsítják az unokám megölésével. Nem tudom, honnan szedték ezt a hülyeséget, de kiállunk mellette. Úgy tudom, kérte a hazugságvizsgálót, de valamiért nem engedélyezték neki. Én is szeretném, ha rákötnék a gépre” – mondta a Blikknek Vadászi Krisztina, akinek a tragikus körülmények között elhunyt Brian nagymamája és a gyanúsított édesanyja.

Egy portán éltek

Krisztina és lányának családja a tragédia idején együtt éltek a portán. De a fiatal nő már elköltözött, a kiskorú gyerekeiket pedig a gyámügy a haláleset után kiemelte onnan.

3 éve nem látta az anyja

„A fiammal minden héten beszélek telefonon, de nem találkoztunk, mióta elvitték. Három éve nem láttam. Ép ésszel fel sem tudom fogni ezt azt egészet. Hazugság, hogy nem foglalkoztunk vele” –mondta ingerülten az asszony. Akkoriban csak egy műanyag fedél borította a szennyvízzel teli derítőt, amit szerinte akár a kisfiú is képes lehetett elmozdítani.

A fiú tagadja a vádat

A helyszíni tárgyaláson a bírónak Alex édesanyja adta elő a történtet. Azt mondta, az udvarukban két akna fekszik egymás mellett, amelyekre ő tette rá a súlyos betontömböket unokája halála után. Az egyik egy vas, a másik pedig műanyag tetejű. A fiú csak annyit mondott „nem én voltam”.

Egy másik gyerek is majdnem beleesett

„Melinda másik két gyereke, Petra és Milán rendszeresen játszottak az aknák körül. Hiába veszekedtem a lányommal emiatt, őt ez nem érdekelte. A tragédia előtt két hónappal egyikük egy vassal felfeszítette a másik aknát, én pedig esés közben, az utolsó pillanatban kaptam el a lábát és húztam vissza. Akkor is elkezdtem vitázni a lányommal, de hiába” – magyarázta a bírónak Krisztina.

Egy gyerek mondta, hogy Alex dobta be a kisfiút

Dr. Csontos Krisztián, Alex ügyvédje kérdésünkre elmondta: egy gyermek vallomása alapján gyanúsították meg a védencét, aki azt mondta: látta őt az akna körül, ezért ő lehet az elkövető. Egy szakértő vizsgálta a gyerek szavahihetőségét, és megállapította, hogy élményszerűen adta elő a történetét.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI