Hiába kapott embertelen magatartása miatt korábban börtönt, hiába mutatott több jel is a tragédiára, végül kegyetlenül kivégezte párját a kegyetlen férfi. A tanár megölte saját feleségét, aki szintén tanár volt. Újranyitottuk a hatvanas évek elején történt ciráki gyilkosság aktáját abból a korból, amikor a gyilkosokat még halálra ítélték és kivégezték.

Kétes nőügyek, megzsarolt asszonyok

Az agresszív tanárt korábban mellékbüntetésként eltiltották a közügyektől, így a tanítástól is. Ekkor segédmunkásként próbálta megkeresni a napi betevőt, miközben mindenféle kétes nőügyei voltak. Többek közt férjes asszonyokat zsarolt, de ismerőseitől pénzt, ékszert és fényképezőgépet is lopott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Édesanyja halálhírét keltette

Hajdú beteges hazudozó lehetett, hiszen egyszer gyászkarszalaggal ment be a munkahelyére, ahol elhíresztelte, hogy az édesanyja meghalt. Munkatársai ekkor megszánták és pénzt gyűjtöttek neki, amit ő természetesen el is fogadott, hiszen ezért találta ki az egész mesét.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Aljas célból vette feleségül Klárát

Időközben kiderült az ékszerlopása, és hogy bűnét valahogy leplezze, számításból feleségül vette Széplaki Klára kémia szakos tanárnőt, akinek állítólag jó kapcsolatai, összeköttetései voltak. Hajdú arra számított, hogy felesége megmenti az időközben kapott tizhónapi jogerős börtönbüntetéstől.

Miért üti-veri állandóan az asszonyt?

Összeházasodtak és Cirákra költöztek, ahol Hajdú már taníthatott az általános iskolában, mert lejárt az eltiltása. A kollégáknak és a község néhány lakójának is hamar feltűnt, hogy a férfi rettenetesen agresszív a feleségével: üti-veri és valamilyen rejtélyes okból állandóan félelemben tartja.

Legyél öngyilkos, de ne halj meg!

Az otthoni terror olyan méreteket öltött, hogy Hajdúnét még az öngyilkossági kísérletre is rábírta, de arra még vigyázott, hogy a nő ne haljon meg. Az egészet azért csinálta, hogy az ékszerlopás miatt elodázza a börtönbe vonulást, hiszen lábadozó feleségét akkor nem ápolta volna senki.

Egy üveg kénsav a párnán

1962. november 22-én, amikor tízhónapi börtönbüntetése miatt be kellett volna vonulnia, reggel negyed hétkor úgy megverte a feleségét, hogy az agyrázkódást és agybevérzést kapott. Utána megfojtotta az asszonyt. Amikor meggyőződött arról, hogy a felesége halott, felgyújtotta a heverőt, és a holttest mellé tett egy üveg kénsavat, hogy öngyilkosságnak tűnjön a haláleset.

A féléves kisfiú a szomszédban volt

Hajdú ezután tanítani ment. Közben támadt egy ötlete, hogyan érje el, hogy a felesége holttestét valaki más fedezze fel. Fél tízkor levelet küldött féléves Péter fia gondozójához, hogy menjen el a gyerekért. Péter ugyanis előző estétől a szomszédban volt, mert az apja átvitte, hogy vigyázzanak rá. Ez alapján már akkor tervezgette, hogy másnap végez a feleségével, nyilván nem szerette volna, ha a gyerek is otthon van.

Valami nem stimmelt

Klára holttestét végül a tervek szeint a szomszédok találták meg, és az áldozatot el is temették már, de a rendőrségnek nem volt kerek a történet. Hajdút végül sikerült „beforgatni” és beismerő vallomást tett.

Úgy tűnt, megússza a kötelet

A Győr-Sopron megyei bíróság első fokon előre kitervelt módon, aljas indokból elkövetett emberölésért halálra ítélte Hajdú Imrét. Másodfokon a Legfelsőbb Bíróság emberölésért mondta ki bűnösnek, felmentve az előre kiterveltség, az aljas indok vádja alól és a halálos ítéletet súlyos börtönbüntetésre változtatta.

Jött az ügyész

A legfőbb ügyész miatt azonban felülvizsgálták a korábbi ítéletet, és Hajdú Imrét halálbüntetéssel sújtották. A ciráki feleséggyilkos hiába kért kegyelmet. 1964. június 27-én reggel 6 órakor felakasztották a győri megyei börtön udvarán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció