Nagykanizsán ment be egy férfi a mentőállomásra és lopott el onnan értékes és fontos dolgokat. A rendőrök megtalálták az elkövetőt, aki ellen eljárást indítottak és már ki is hallgatták.

Egy millió forint értékben lopott

A rendőrség közlése szerint november 6-án 17 óra 50 perckor egy ismeretlen férfi a kerítésen átmászva bement a nagykanizsai mentőállomás területére, majd az épületből körülbelül egymillió forint értékű, életmentéshez használatos eszközökkel távozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyorsan elkapták a betörőt

A bejelentést követően a rendőrök órákon belül azonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható 34 éves nagykanizsai férfit, akinek a lakásán megtalálták az ellopott felszereléseket. A nyomozók lopás bűntett miatt indítottak büntetőeljárást a férfi ellen, akit gyanúsítottként kihallgattak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Itt ment be a tolvaj

Forrás: police.hu

Rendőrautóból is loptak már

A rendőrök októberben egy ittas buszsofőrt igazoltattak, de azzal nem számoltak, hogy időközben egy tolvaj a nyitott rendőrautóból ellop pár dolgot – a történetől korábban mi is beszámoltunk. Végül egy órával később találták meg, nem is akármiben flangált.

Magára kapta a rendőrök láthatósági mellényét

Az elkövetőnek nagyon megtetszett az ott talált láthatósági mellény, így egyből magára is kapta, így azzal kezdte el róni a kerületi utcákat. Öröme azonban nagyon átmeneti volt, ugyanis az igazi zsaruk gyorsan lekapcsolták, ráadásul a mellényt is le kellett vennie.

Az autó kézikönyvét is vitte a tolvaj

A kulccsal le nem zárt szolgálati gépkocsiból kiszakította a menetrögzítő kamerát, és elvitte a jármű kézikönyvét is. Motivációjáról semmit sem tudni, de alighanem gyerekkori álma válhatott valóra, hogy zsarunak érezhette magát.

Volt, aki egy pizzéria hűtőjéből lopott

Mint ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, októberben záróra után megdézsmálta egy kaposvári pizzéria hűtőszekrényét egy fiatal lány, több kilogramm alapanyagot lopott el.

Kapott esélyt az elkövető

A hűtőlopást rögzítették az étterem térfigyelő kamerái. A felvételeken látszik, ahogy a lány bemászott a teraszra, majd elkezdte kipakolni a hűtőszekrényt. A tolvaj arca is látszik, de a tulajdonos két napot várt arra, hogy jelentkezzen az éhes hölgy a pizzériában vagy a poszt alján megadott telefonszámon.

Mosószert, rollert és bort is loptak nyáron

A Kékvillogó.hu is megírta, hogy egy férfi több tárolót tört fel Újpesten és ellopott mindent, amit talált. A 39 éves férfi többek közt biciklit, rollereket, fúrót, bőröndöt, mosószert, bort, egy mélygarázsból felniket és egyéb tárgyakat vitt el.  

Autónak is lába kélt már

Egy 24 éves férfi 1 liter vodka után lopott el egy BMW-t, majd a Dunába rejtette az autót 2021 augusztusában.  Dávid egyik este autóval ment a Nógrád megyei Romhányba egy barátjához. A férfit egyébként korábban már eltiltották az autóvezetéstől. Útközben kábítószert is fogyasztott, majd barátai társaságában közel 1 liter vodkát ivott meg. Az összejövetel után egy közeli háznál észrevett egy nyitott járművet, amelyben benne maradt a slusszkulcs is. Ellopta az autót. Másnap Dávid egészen Vácig menekült a rendőrök elől, ahol defektet kapott, ekkor elhatározta, hogy a BMW-vel a Dunába hajt, így rejti el azt. Tervét meg is valósította, majd maga is elrejtőzött a rendőrök elől, végül Siófokon bujkált, mikor elfogták.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem sikerült olyan jól elrejteni, kilógott a kocsi teteje

Helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Vácon hallottam

Kiemelt kép: police.hu