A férfi Budapestről utazott a balatoni városba azért, hogy kirámolja az étterem széfjét. Zárás után, este ment be a plázába. Arra is ügyelt, hogy ne legyen felismerhető.

Fontos információra tett szert munka közben

Egy 40 éves férfi villanyszerelőként dolgozott korábban egy siófoki plázában található étteremben. Munka közben megtudta, mi a vendéglátóhely széfjének a kódja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hosszú utat tett meg, hogy lophasson

A férfi 2022 októberében azzal a céllal utazott Budapestről Siófokra, hogy kipakolja a széfet. Nem akarta, hogy leleplezzék, ezért az arcát kartondobozzal takarta. A plázába, amelyben az étterem megtalálható, a hátsó bejáraton keresztül ment be. Erre a vendéglátóhely zárását követően, az esti órákban kerített sort.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Zavartalanul lophatott

Az vendéglátóhelyet a tűzzáró ajtón keresztül közelítette meg. Akkor már senki sem volt az étteremben, így nyugodtan elvégezhette azt, amire készült. Több mint ötmillió forintot zsákmányolt a tolvaj.

Erről a széfről van szó

A kipakolt széf – A siófoki rendőrök felvétele

Az ügy következményei

Az étterem tulajdonosának a kára nem térült meg. A budapesti tolvaj ellen lopás miatt vádat emeltek. Akár börtönbüntetésre is ítélhetik, de sorsa felől csak később fog döntés születni.

Ezek is érdekelhetnek!

Héják fészkét fosztogatta a Pest vármegyei csoport

2020-ban több héjafészket is kifosztott egy banda. Az volt a céljuk, hogy vadászatra képezzék ki a fiókákat. A nyomozók az adatgyűjtést követően tetten érték a csoport tagjait.

Több madarat is találtak náluk

A csoport tagjainál 12 madarat találtak. Héják mellett szalagos álölyvet és afrikai uhut is tartottak. A környezetvédelmi hatóság munkatársai gondoskodtak a madarak elhelyezéséről.

Egy régi ügy került felgöngyölítésre

Az ügyben a Gödöllői Járási ügyészség most emelt vádat. Maga az ügy egyébként évekkel ezelőtt kezdődött. 2019-ben a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságtól jelentették be, hogy a vadon élő héjá fészkeit ismeretlenek fosztogatják. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rendőrség videója az eset kapcsán

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu