Egy személyautó sofőrje az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy a belső sávból inkább lehajt az M2-es autópályáról. Egy kamion elé vágott be, majd onnan ment a kihajtó irányába. Pechjére egy műszaki hibás kamion állt a kihajtón.

Felvétel készült a balesetről

Május 22-én történt az a baleset, amelyről most tett közzé egy videót a Magyar Közút. A közutasok közösségi oldalára felkerült videón látható az, hogy mi vezetett a balesethez. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Későn akart lehajtani az autós

A fehér színű személyautó sofőrje néhány méterrel a lehajtó előtt döntött úgy, hogy a belső sávból lehajt a 23-as kilométerszelvénynél az M2-es autópályáról. Jelezte ugyan az irányváltási szándékát, ám meglehetősen közel vágott be egy kamion elé. Ezután akarta elhagyni az autópályát a lehajtón keresztül.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ott vesztegelt egy műszaki hibás gépjármű

Az autós szerencsétlenségére egy tehergépjármű állt a kihajtón. Műszaki hiba miatt nem tudott továbbhaladni a kamion. Az autos ezt későn vette észre, és esélye sem volt arra, hogy időben megálljon.

Belecsapódott a kamion hátuljába

Bár a fehér autó sofőrje fékezett, az ütközést már nem tudta elkerülni. A kamion hátuljába csapódott. A kihajtón vesztegelő kamiont egyébként korábban már körbebójázták a közutasok.

Gyorsan megérkeztek a tűzoltók és a mentők

A baleset helyszínén hamar ott voltak a tűzoltók és a mentők. Az autó beszorult a becsapódás erejétől a kamion alá, a személygépkocsi sofőrje pedig a baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett. Kórházba is kellett szállítani.

Többen elszáguldottak a baleset mellett

A közutasok felvételén látható, hogy bár vélhetően többen látták a balesetet, mégsem állt meg senki segíteni a bajba jutott sofőrön. Voltak, akik szóvá is tették ezt a kommentek között.

Ezt kérik a közutasok

A közutasok azt kérik, hogy mindig óvatosan és körültekintően vezessen mindenki. Sávváltások esetén fotnos meggyőződni arról, hogy biztonsággal meg lehet azt tenni, nem veszélyeztetve a közlekedés többi résztvevőjét.

Erre kell figyelni még sávváltáskor

Amint azt ez az eset is jól mutatja, ügyelni kell arra, hogy kellőképpen belátható-e az a szakasz, ahova szeretne az ember besorolni. Amennyiben nincs idő arra, hogy egy kihajtón szabályosan le lehessen hajtani, akkor nem érdemes pánikba esni. Elég sűrűn vannak csomópontok a gyorsforgalmi utakon, így rövid időn belül kis kitérővel le lehet hajtani a következőn.

Sokan a követési távolság hiányára panaszkodnak

A kommentelők között többen arra tettek célzást, hogy az egyes járművek sofőrjei nem tartják be a megfelelő követési távolságokat. Ez jelentősen megnehezíti az időben történő sávváltást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Magyar Közút posztja az esetről

Kiemelt kép: A balesetről készült videóból egy képkocka – Forrás: A Magyar Közút Instagram oldala