Megszólalt a légzésfigyelő készülék egy budapesti házaspár otthonában. A szülők rögtön a kisbabához siettek és mentőt hívtak. Kiderült: a csecsemő valóban nem lélegzett. Sikerült megmenteni az életét, és stabil állapotban szállították kórházba.

Jelzett a légzésfigyelő

A fővárosban megtörtént az, amit minden szülő szeretne elkerülni: megszólalt a légzésfigyelő készülék egy budapesti házaspár otthonában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mentőt hívtak a rémült szülők

A rémült szülők rögtön a kisbabához siettek és mentőt hívtak. A telefonos instrukciók alapján megvizsgálták a csecsemőt, aki valóban nem lélegzett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Több egység indult a helyszínre

A mentésirányító azonnal több egységet riasztott, köztük gyermekrohamkocsit is – írta Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Küzdöttek a csecsemő életéért

Az ügyeletes szakember eközben tanácsokkal látta el a szülőket, akik egymást váltva küzdöttek gyermekük életéért.

Reménykedve figyeltek

A perceken belül helyszínre érkező mentősök emelt szinten folytatták az életmentést, amit az aggódó szülők és a nagytestvérek reménykedve figyeltek.

Sikeres újraélesztés

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a csecsemőt édesanyja kíséretében, stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Mozgást és légzést érzékel

A légzésfigyelő készülék a kiságy matraca alá helyezett érzékelő lapok segítségével a baba mozgását és légzését érzékeli. Amennyiben 20 másodpercig nem érez mozgást, hangjelzést ad.

Azonnali beavatkozás szükséges

Az újszülöttkori légzéskimaradást általában a légzőközpont fejletlensége okozza. Elsősorban koraszülöttek és beteg újszülöttek hajlamosak rá. Ha a légzés mellett a keringés is leáll, azonnali újraélesztésre van szükség.

Családapát élesztettek újra

A Kékvillogó.hu adott arról is hírt, hogy családi dráma történt az egyik budapesti benzinkúton. Egy ötven év körüli férfihoz riasztották a mentőket, aki rosszul lett a pénztárnál. A férfi hirtelen a mellkasához kapott, majd a felesége és két gyermeke szeme láttára összeesett. A sikeres újraélesztés után végül stabil állapotban szállították kórházba.

Újraélesztették, a kórházban meghalt

A BudaPestkörnyéke.hu írt róla a közelmúltban, hogy focizás közben lett rosszul egy 15 éves fiú a fővárosban. A csapattársai kezdték meg az újraélesztést. Életveszélyes állapotban szállították a Városmajori szívklinikára, de sajnos életét nem tudták megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció