Vagyon elleni bűncselekményekkel és pénzmosással vádolják Schadl Györgyöt és 21 társát, köztük Völner Pált.

Korrupciós kapcsolat

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke 2018 májusa előtt korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pállal a vád szerint. Völner Pál akkor az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Milliók kerülhettek a politikus zsebébe

Völner Pál összesen legalább 83 millió forintnyi készpénzt kapott Schadl Györgytől azért, hogy pozíciójából fakadóan előnyökhöz juttassa az őt megvesztegető személyt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Börtönbe kerülhetnek

Amennyiben beismerik tettüket, Schadl György 10 év, Völner Pál pedig 8 év börtönbüntetésre számíthat.

További büntetéseket is kaphatnak

Schadl György 200 millió, Völner Pál pedig 25 millió forint pénzbüntetésre számíthat, ezen felül mindkettejüket eltilthatják 10 évre a közügyektől.

Új foglalkozás után nézhetnek

A nyomozó főügyészség indítványozta, hogy jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól véglegesen el legyenek tiltva. Ezen felül elkobozhatják a vagyonukat is a jogtalan gazdagodásuk mértékéig.

Ezek is érdekelhetnek!

Ez vár a többiekre

Négyen letöltendő szabadságvesztést kaphatnak büntetésként, továbbá pénzbüntetést és közügyektől való eltiltást is. Tizenöt vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbüntetésre ítélhetnek, egy személy pedig megúszhatja pénzbüntetéssel a dolgot.

Tavaly decemberben robbant a bomba

A szóban forgó ügy még tavaly december 7-én robbant ki. Ekkor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy Völner Pál megalapozott gyanú szerint 2-5 millió forintot kapott Schadl Györgytől, hogy a politikus intézzen el neki végrehajtói kinevezéseket.

Temérdek pénzre tehetett szert Schadl György

Az ügyészség szerint összesen több mint 880 millió forint illegális úton szerzett pénzre tehetett szert.

Völner Pál is alaposan meggazdagodott

A fideszes parlamenti képviselő 80 millió forintot meghaladó pénzmennyiséget kapott kenőpénzek formájában a kapcsolat révén. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Völner Pál Forrás: archív