Nyugdíjas éveire készült az a 64 év éves létavértesi volt tűzoltó, aki szombaton Gyomaendrődnél halt meg egy közúti balesetben. M. Gábor fia is a baleset áldozatai között van, valamint két rokonuk is életét vesztette az ütközésben. A település polgármestere szerint éppen Gábor nyugdíjba vonulása alkalmából ünnepséget szerveztek a hivatalban, ahol sofőrként dolgozott a 64 éves férfi. De erre már nem kerül sor.

Létavértes feketében

Ahogyan arról portálunk is hírt adott gyászolnak a létavértesiek, ugyanis a település két köztiszteletben álló lakosa, illetve két debreceni rokonuk halt meg a szombat délelőtti autóbalesetben Gyomaendrődön.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Négyen haltak meg

A szombat délelőtti balesetben négyen haltak meg, Gyomaendrődnél.  Két apa és fiaik. A személygépkocsi letért az útról és fának csapódott, teteje leszakadt, a négy utas egyike kiesett a kocsiból.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ebben az autóban utazott a 4 férfi, mindannyian szörnyethaltak

Forrás: police.hu

Felesége és lánya gyászolja

A balesetben elhunyt két másik férfi ugyancsak a családhoz tartozott. A debreceni J. Lászlót a felesége mellett kislánya is gyászolja. Fannit a Facebookon próbálták vigasztalni az ismerősök.

Hivatásuk volt az életmentés

A 64 éves M. Gábor korábban önkéntes tűzoltóként tevékenykedett, az utóbbi időkben pedig az önkormányzatnál dolgozott sofőrként. A fia is az életmentést választotta a hivatásának.

Megszólalt a polgármester

„A fiatalabbik sokáig hivatásos tűzoltó volt, aztán leszerelt és alapított egy biztonsági céget. Többek között a községben is ők felügyelték a rendezvények rendjét. Az apját mindig is kiváló embernek tartottam, ezért is viselt meg a halála” – mondta a Borsnak a település polgármestere.

Sofőrként dolgozott

„Régóta dolgozott sofőrként az önkormányzatnál, rajtam kívül az elődeimet is kiszolgálta. A munkájában precíz volt, aki abszolút megérdemelte a bizalmat. Sohasem okozott balesetet, ezért tudtam, ha ő visz el egy helyszínre, biztosan célba érek” – mondta Menyhárt Károly.

Nyugdíjba akart menni

A polgármester azt mondta, a hivatal dolgozói éppen a közeljövőben terveztek egy kisebb ünnepséget tartani M. Gábor tiszteletére, ugyanis nemrég bejelentette, hogy nyugdíjba vonul.

„Megérdemelte volna

„Mondogattam is neki, hogy megérdemel egy méltó ceremóniát, hiszen az önkormányzat fontos dolgozója volt. Sajnos a búcsúztatójából már nem lesz semmi, pedig megérdemelte volna, mint ahogy a gondtalan időskort is”.

A sors fintora

Menyhárt szerint különösen szomorú, hogy M. Gábor mindig mindenkit biztonsággal szállított, ő maga egy autóban veszítette életét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: MTI/Donka Ferenc