Különféle ürügyekre hivatkozva jutottak be a csoport tagjai idős emberek lakásába. Készpénzre és ékszerekre hajtottak a bűnözők.

Több kifosztás miatt zajott a nyomozás

Ismeretlen tettesek ellen folytatott nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Idősek voltak a célpontok

Az elkövetők idős emberek lakásaiba csengettek be, és különféle történetekkel álltak elő, hogy bejussanak azzal a szándékkal, hogy kifosszák őket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Számos különféle sztorit kitaláltak

Volt olyan, akihez papírgyűjtés ürügyén akartak bejutni, más esetben pedig rosszullétet színleltek, így használták ki az emberek jóindulatát.

Ezek is érdekelhetnek!

Mindenhonnan elmozdítottak valamit a bűnözők

Ahová bejutottak, mindenhonnan magukkal vittek valamit. Összesen több millió forintnyi készpénzre és arany ékszereket is zsákmányoltak.

Azonosították őket

A budapesti nyomozóknak sikerült azonosítania a feltételezett elkövetőket. Hármat október 5-én délelőtt a Nagyvárad téren fogtak el.

Őket hallgatták ki

A 24 éves L. Máriát és a 49 éves R. Margitot négy, míg a 32 éves R. Elvirát három kifosztással gyanúsítják, ennek okán ki is hallgatták őket.

Egy idősebb személy a negyedik bűnöző

A 66 éves R. Jánosné a negyedik gyanúsított, akit egy héttel ezelőtt, október 17-én fogtak el. Őt három esettel kapcsolatban hallgatták ki.

Ez vár rájuk

A négy nőt őrizetbe vették a nyomozók, és várhatóan le fogják őket tartóztatni. Hogy mennyi időre, arról egyelőre nem tett közzé a rendőrség.

Legyél óvatos!

Mindig légy résen, ha egy idegen csenget be hozzád. A hivatalos személyeknek van igazolványa, ennek hiányában nem vagy köteles senkit sem beengedni a lakásodba. Ha egyedül vagy otthon, nem árt a fokozott óvatosság! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív