A tragédiát követően Csányon utcára vonultak az emberek, óriási volt a felháborodás. Sokan a polgármestert vádolták, mivel állításuk szerint a játékok korhadtak.

Három éve történt a tragédia

A csányi óvoda udvarán egy frissen felújítottnak tűnt, valójában elkorhadt mászóka három évvel ezelőtt kidőlt és maga alá temette a hat esztendős Radics Mercédeszt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A kislány elhunyt

Bár Mercédeszért sokáig küzdöttek, végül nem lehetett megmenteni a kislány életét minden igyekezet ellenére sem.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Még nem zárult le az eljárás

A tragédia kapcsán büntetőeljárás indult. Hiába történt évekkel ezelőtt az eset, a büntetőeljárás a mai napig nem zárult le.

Két embert is meggyanúsítottak

A rendőrség a Blikk információi szerint két embert gyanúsított meg. A lap szerint a csányi polgármestert valamint a falu akkori jegyzőjét hallgatták ki gyanúsítottként.

Szakszerűtlen volt a felújítás

A mászókákat ugyan újrafestették, ám a fát nem konzerválták. Alul így elrohadt, ennek következtében szakadt ki, amikor három gyermek játszott rajta.

A kidőlt mászóka kétség kívül korhadt volt

A kidőlt mászóka – Forrás: police.hu

Keresik, hogy ki a felelős

A nyomozóknak az a feladata, hogy kiderítsék, kit terhel felelősség a szörnyű eset kapcsán. Néhány hónappal ezelőtt felmerült, hogy a polgármester az. A polgármester és a jegyző egymást hibáztatja.

Ezt mondja a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Az esetet továbbra is büntetőeljárás keretében vizsgálják. Mivel az ügy folyamatban van, így nem adhatnak bővebb tájékoztatást.

Mit mond a polgármester?

A csányi polgármester, Medve István a Blikk számára nem akarta megerősíteni ugyanakkor cáfolni sem a lap értesüléseit. Azt ugyanakkor hozzátette, még nem zárult le a nyomozás, így nincs is miről nyilatkoznia.

Az elhunyt gyermek édesapja csalódott

Miután a kislány elhunyt, az édesapa, Radics Béla teljesen összetört. Csalódásának adott hangot amiatt, hogy a három év alatt sem a polgármester, sem a jegyző nem kért bocsánatot. Hivatalos papírt sem kapott arról, hogy kit vonnak felelősségre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A kidőlt mászóka – Forrás: police.hu