Amint arról a Kékvillogó is beszámolt tűzoltóként dolgozott az a fiatalember, aki szombat délelőtt az édesapjával és két rokonával együtt elhunyt a gyomaendrődi baleseteben.

Létavértes feketében

Ahogyan arról portálunk is hírt adott gyászolnak a létavértesiek, ugyanis a település két köztiszteletben álló lakosa, illetve két debreceni rokonuk halt meg a szombat délelőtti autóbalesetben Gyomaendrődön.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hivatásuk volt az életmentés

A 64 éves M. Gábor korábban önkéntes tűzoltóként tevékenykedett, az utóbbi időkben pedig az önkormányzatnál dolgozott sofőrként. A fia is az életmentést választotta a hivatásának – írta meg a Bors.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Különös fájdalom a bajtársak elvesztése

Az elhunytak parancsnoka, Sütő István úgy fogalmazott: mindig is különös fájdalom számukra, ha egy bajtársaikat veszítik el. Apa és fia is igazi hősök voltak. Sokáig emlékezni fognak rájuk, és arra is, hogy mennyire példamutatóan álltak a feladataikhoz.

Sokaknak segítettek

„Sok életet megmentettek, számos tűzesetnél segítettek, és természetesen számtalan balesetnél is részt vettek a mentésben” – méltatta elhunyt bajtársait a parancsnok.

Négyen haltak meg

Ahogy már hírt adtunk róla, két apa és fiaik haltak meg a szombat délelőtti, gyomaendrődi tragikus autóbalesetben. A személygépkocsi letért az útról és fának csapódott, teteje leszakadt, a négy utas egyike kiesett a kocsiból.

Mindenki segíteni próbált

A gyomaendrődi önkormányzati tűzoltók feszítővágóval kezdték meg a műszaki mentési munkálatokat. A békéscsabai mentésirányítás azonnal a helyszínre riasztott két mentőgépkocsit, egy esetkocsit és egy mentőhelikoptert is, de segíteni sajnos már nem tudtak.

Leszakadt az autó teteje

Fotó: police.hu

Részvétnyilvánítók

A baleset híre gyorsan elterjedt Gyomaendrőd környékén. Az internetet a nap folyamán elárasztották a részvétnyilvánító hozzászólások.

Az elhunyt tűzoltók barátja is megszólalt

“Akinek a feje felett egyszer megszólal a sziréna, az lélekben örökre tűzoltó marad. Ez a most elhunyt két Gáborra is igaz. A személyiségükből adódóan készek voltak bármikor bárkinek segíteni. Tűzoltóként nagyon sok mindenhez értettek. Tudták, hogyan kell hegeszteni, ismerték az alapvető lakatos feladatokat, és némileg konyítottak a kőműves-mesterséghez is.” – mondta a Borsnak a neve elhallgatását kérő barát, majd így folytatta:

Sokat tudtak egymásról

“Sokat tudtunk egymásról, hiszen a mi szakmánkban a 24 órás szolgálatok a megszokottak. Egész napokat, éjjeleket és nappalokat töltöttünk együtt. Tudtuk jól, hogy a kármentéseknél számíthatunk egymásra, a laktanyában töltött idő alatt pedig lehetőségünk volt megbeszélnünk egymás örömét és bánatát is.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: police.hu