Családi dráma történt vasárnap az egyik budapesti benzinkúton. Délután riasztották a mentőket ahhoz az ötven év körüli férfihoz, aki rosszul lett a pénztárnál. A férfi hirtelen a mellkasához kapott, majd a felesége és két gyermeke szeme láttára összeesett.

Összeesett a családja szeme láttára

Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét ahhoz az 50 év körüli férfihez, aki egy fővárosi benzinkúton lett rosszul a kasszánál. Hirtelen mellkasához kapott, majd felesége és két gyermeke szeme láttára összeesett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem lélegzett

Miután mindannyian egészségügyi dolgozók, az asszony megvizsgálta férjét, aki már nem lélegzett. A mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben a család megkezdte az újraélesztést és egymást váltva végezték a mellkasi nyomásokat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gyorsan jöttek a mentők

Az esetről az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán számoltak be. Azt írták, hogy perceken belül helyszínre érkező mentősök emelt szinten küzdöttek tovább a családfő életéért.

A családon múlt az élete

Szerencsére a férfi családja időben megkezdte a mellkasi nyomásokat, így végül az újraélesztés sikerre vezetett és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Újraélesztés a sztrádán

Alig egy hónapja vészvillogóval állt az M1-es autópálya leállósávján az autó. Ellenőrizni akarták a rendőrök, amikor odaléptek kiderült, hogy sem szívverése, sem légzése nincs a 21 éves férfinak. A szolgálatot teljesítő rendőrjárőr hölgy azonnal megkezdte a fiatal férfi újraélesztését.

Nem volt pulzusa

A járőrvezető Horváth Helga rendőr főtörzsőrmester nem tétlenkedett, azonnal ellenőrizte a férfi állapotát, aki nem adott életjelet magáról, se légzése, se pulzusa nem volt a fiatalnak.

Újraélesztés

Miközben járőrtársa értesítette a mentőket, addig a rendőrnő megkezdte a személy újjáélesztését. Rövid időn belül a mentőknek már úgy adta át személyt, hogy újra lélegzett és élt.

Szerencséje volt

A 21 éves férfit a mentők kórházba szállították, már jól van. Nagy szerencséje volt, hogy a rendőrök időben érkeztek, hiszen ha leáll valakinek a keringése, percek alatt beáll a végleges halál.

Szabadnapos rendőr a Lidl-ben mentett életet

Júniusban Budapesten a 16. kerületi rendőrkapitányság szabadnapos rendőre, Kuremszki László éppen a Lidl-ben vásárolt, amikor látta, hogy rosszul lett egy édesanya. Azonnal odasietett hozzá, hívta a mentőket és azonnal megkezdte az időközben összecsukló nő újraélesztését.

Görcsös roham

„Egyszer csak lecsúszott a padlóra, azonnal odaléptem, hogy segítsek. Látszott, hogy nem igazán van magánál, nem is reagált a kérdéseimre, görcsös rohama volt. Próbáltam az arcát paskolgatni, hogy térjen magához. Ez hatásos volt, fújt egy nagy levegőt, látszott, hogy visszatért közénk.” – mesélte a rendőr.

Elvesztette az eszméletét

Közben odament egy szabadnapos tűzoltó és megkérdezte miben segíthet. „Felültettük a hölgyet, majd a dolgozóktól kértünk segítséget. Felmutattam a szolgálati igazolványomat, hadd vigyük be egy irodába. Leültettük egy székre, kapott egy pohár vizet, úgy látszott jobban van. A mentőt közben már riasztották, mindenki kezdett megnyugodni, amikor újra elvesztette az eszméletét.

Elvitték a kislányt

Kuremszki László a nő telefonján felhívta az asszony férjét, aki azonnal taxiba ült, de akkor már be is lilult az anyuka szája, vagyis leállt a keringése. „Megkértem a körülöttem állókat, hogy vigyék el a kislányát, ne kelljen ezt végignéznie folytatta” – folytatta a járőrparancsnok.

Megmentette az életét

„Közben megkezdtem az újraélesztést, amit addig folytattam, amíg a mentők meg nem érkeztek és át nem vették. Kemény küzdelem volt, mondták is a mentősök, hogy ezzel megmentettem az életét.” – tette hozzá a rendőr.

Életmentő képzést kapnak a rendőrök

Az Országos Rendőr-főkapitányság határozott célja, hogy minél több rendőr kapjon rendészeti sérülésellátási képzést – mondta korábban Papp Károly országos rendőrfőkapitány. Hangsúlyozta: mindennapi szolgálatteljesítésük során a rendőröknek gyakran kell gyorsan, magabiztosan cselekedniük, ezzel is védve a társadalom értékeit, elsősorban is az emberi életet és a testi épséget; ennek kiemelt eszközei az életmentő eljárások. Mint mondta, ezért is döntött úgy a rendőrség vezetése, hogy 2013-ban útjára indítja az önkéntesen jelentkezők számára az ilyen ismereteket nyújtó Police Medic képzési rendszert, amely az ehhez most kiosztott ellátótáskákkal a világon egyedülálló megoldás. Papp Károly kiemelte: a tanfolyamot elvégzők képessé váltak embertársaik életének megmentésére, felépülési esélyeik javítására, mégpedig úgy, hogy ez összhangban legyen a rendőri feladatellátással. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció