É. Imrét azzal gyanúsítják, hogy két villanyszerelővel végzett, holttestüket pedig eltűntette. A bíróságon ma egy olyan férfit hallgattak meg, akinek szintén tartozott a vádlott, őt egy pisztollyal kétszer is meg akarta lőni.

Egy órára ment el otthonról

Négy évvel ezelőtt, húsvétkor a mosonmagyaróvári Mácsik Zoltán nyomtalanul eltűnt. Reggel megcsókolta feleségét, és megnyugtatta, hogy egy órán belül otthon lesz, de soha többé nem ért haza. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A benzinkúton kapta volna meg a pénzt

Az abdai benzinkútnál találkozott volt munkatársával, É. Imrével, aki több millió forinttal tartozott neki. A vállalkozó megígérte Zoltánnak, hogy megadja tartozását, csak jöjjön el a töltőállomásra. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rögzítette a kamera

A kényszerű randevút kamera is rögzítette, de azt, hogy utána mi történt, senki nem tudja. Zoltán eltűnt, É. Imrét pedig pár napra rá elkapták a rendőrök. A férfi 16 hónapig letartóztatásban volt.

Egy másik villanyszerelő is eltűnt

Az ellene zajló nyomozás alatt kiderült, hogy egy másik villanyszerelő, Orlik Vilmos halálához is köze lehet. Ő is kísértetiesen hasonló módon tűnt el, három évvel korábban.

Eltűntette a holttesteket

A győri vállalkozó a vád szerint a két villanyszerelővel végzett, a holttestüket pedig úgy eltüntette, hogy a mai napig nem találja a rendőrség. Több közös pont is van a két nyomtalanul eltűnt férfi történetében, de ami a legfontosabb: utoljára élve É. Imrével látták őket. Emellett mindketten É.-nek dolgoztak egy darabig, sőt, velük szemben komoly tartozást halmozott fel a vádlott. Fizetési szándékot színlelve találkozóra csalta őket, ahonnan már egyikük sem tért haza többé.

Egy másik férfira rálőtt

Most fordulópontjához érkezett a két villanyszerelő megölésével vádolt É. Imre bűntetőpere. Szerdán tett vallomást az a férfi, akire É. Imre még 2011-ben kétszer is rálőtt.

Tartozott neki

„Szobafestő vagyok, dolgoztam Imrének ő azonban nem igazán akart kifizetni. 400 euróval tartozott, végül megbeszéltük, hogy egy pékségnél találkozunk és oda adja a pénzemet. Miután összefutottunk, mondta, hogy menjünk ki az ikrényi házához” – mondta a Blikknek Tóth László.

Besült a pisztoly

„Amikor megérkeztünk, közvetlen közelről rám fogta a fegyverét és kétszer is meghúzta a ravaszt. A pisztoly azonban besült, hiába rángatta a ravaszt, nem történt semmi. Én kapcsoltam és elkezdtem az életemért futni. Rohantam, mint az űzött vad, árkokban lapultam meg, amikor azt gondoltam, hogy utánam jön. Amikor hazaértem, el sem hittem, hogy ekkora szerencsém lehet. Meggyőződésem, hogy ő ölte meg a két villanyszerelőt” – mondta a férfi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Mácsik Zoltán és felesége – Forrás: RTL Klub