A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt öt fiatalkorú ellen, akik egy gyermekotthonban társaik és a nevelők ellen is támadólag léptek fel. 

Gyermekotthonban történt

A vádirat szerint az öt fiatalkorú elkövető 2019 decembere és 2020 áprilisa közötti időszakban egy Pest megyei gyermekotthonban tartózkodtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rendszeresen bántalmazták a kisebbeket

Ebben az időszakban az öt fiú rendszeresen támadt rá kiskorú társaikra. Őket bántalmazták, megalázták, illetve kényszerítették olyan dolgokra, amit szabad akaratukból nem tettek volna meg.

FRISS!

Seprűnyéllel estek nekik

A bántalmazásban általában többen vettek részt és esetenként seprűnyelet is használtak. Az is előfordult, hogy a sértett száját is betömték, hogy ne tudjon segítségért kiáltani.

Hihetetlen agresszió

Az elkövetők agresszivitása azonban itt nem állt meg. Trágár módon szidták nevelőiket, és több alkalommal nekik támadtak, számolt be róla az ügyészség.

A nevelők megtámadására utasították őket

Volt arra is példa, hogy korábbi bántalmazásaikkal már megfélemlített kiskorút utasítottak támadásra a nevelők ellen.

Ez is érdekelhet:

Vádemelés

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, minősített könnyű testi sértés vétsége és személyi szabadság megsértésének bűntette valamint becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a fiatalok ellen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció