Egy verekedés fajult el Tolna megyében. Az eset során az elkövetők, akik közül ketten még fiatalkorúak voltak súlyosan bántalmazták és kirabolták áldozatukat egy vesekedés során. A Pécsi Ítélőtábla az ügyben most hirdetett jogerős ítéletet.

Fiatlalkorúak az elkövetők között

Az ügyészség közleményéből kiderül, hogy a vádlottak egy Tolna megyei településen élnek, ketten közülük a bűncselekmény elkövetésekor még fiatalkorúak voltak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ököllel mentek az áldozatnak

2020. augusztusában egyikük ittas állapotban lévő ismerősétől pénzt kértek, majd miután a sértett ezt megtagadta, többször ököllel megütötték, rugdosták, végül elvették készpénzét, iratait és mobiltelefonját. A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

FRISS!

Bűnösök

Az elsőfokú bíróság a vádlottakat a 2021. októberében hozott ítéletével társtettesként, elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében, valamint társtettesként elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek.

Sok év börtön

Kettejüket ezen felül – más alkalommal tanúsított fenyegető magatartásukra tekintettel – zaklatás vétségében is marasztalta. Ezért a nagykorú vádlottakat 6 év, valamint 5 év 6 hónap végrehajtandó fegyházbüntetésre, az elkövetéskor fiatalkorú társaikat 3-3 év javítóintézeti nevelésre ítélte.

Ez is érdekelhet:

Fellebbeztek

Az ítélet ellen az egyik vádlott és védője enyhítés iránt jelentett be fellebbezést. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta.

Jogerős ítélet

Az ügyben másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a mai napon hozott határozatával az elsőfokú bíróság ítéletét – a fellebbező vádlottra – helybenhagyta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik