Jogerősen befejeződött annak a férfinak a büntetőügye, aki egy sajókazai telephely vezetőjeként több munkavédelmi előírást is megszegett és ezzel hozzájárult ahhoz, hogy az egyik dolgozó súlyosan megsérült.

Bedarálta a kezét a bálázógép

Száznyolcvanezer forintos pénzbüntetésre ítélte jogerősen a Miskolci Törvényszék annak a sajókazai telephelynek a vezetőjét, akinek a felelőtlensége is hozzájárult ahhoz, hogy bedarálta egy húszéves dolgozó kezét egy bálázógép. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tudott a főnök  hibáról

Az elsőfokon eljáró Kazincbarcikai Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a férfi tudott a bálázógép hibájáról, és megszegte kötelezettségét azáltal, hogy eltűrte, hogy a bálapép védőrács nélkül üzemel, ahogy azt is, hogy a dolgozók a bálázó működése közben a hibaelhárítás érdekében manuálisan avatkoztak be.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megcsonkította a gép

Pont egy ilyen esetnél történt, hogy a gép működés közben berántotta a húszéves fiú karját, aki a baleset következményeként a jobb felső végtag csaknem teljes traumás csonkolását szenvedte el.

3 évet kapott

A bíróság három év börtönre ítélte a telephely vezetőjét maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

Nem tett semmit a főnök

A másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék úgy ítélte meg, a büntetés súlyosítása indokolt, hogy a jövőben sem a terhelt, sem más ne kövessen el bűncselekményt. Azt írták, figyelemmel kellett lenni arra, hogy telephely vezetője huzamos időn keresztül tűrte a balesetveszélyes helyzetet.

Indoklás

Az ilyen tisztséget betöltő személyeknek érdemi ráhatása van egy üzem megfelelő működésének biztosítására, amelynek érdekében a hibaelhárítás iránti intézkedéseket meg kell tenni, a veszélyes állapoton pedig változtatni kell.

180 ezres büntetést kapott

Mindezeket mérlegelve a törvényszék megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét és 180 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a horrorisztikus balesetet elszenvedő fiú főnökét.

Egy munkás mentette meg az életét

A horrorisztikus balesetet elszenvedő fiú testvére korábban azt mondta, hogy a hulladékkezelőben balesetet szenvedő fivére annak köszönheti az életét, hogy az utolsó pillanatban odarohant egy targoncás és megnyomta a vészleállító gombot. Ha ő nincs, akkor a testvére szerinte már nem is élne, mert teljesen bedarálta volna a gép. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt az eset

Kiemelt kép: illusztráció