Dorothy Strattent 1978-ban fedezték fel Kanadában, és azonnal a Playboy magazin legújabb üdvöskéjévé vált. A Los Angelesben sikert sikerre halmozó nagy kisugárzással rendelkező Stratten modellkarrierje után színészi pályája is felvirágzóban volt. Közel két év alatt igazi Hollywoodi híresség vált belőle, amit elhidegült férje nem nézett jó szemmel és ezért brutálisan meggyilkolta őt.

A kanadai sztár

Dorothy Stratten (ejtsd: doroti sztráten) csinos lány volt, már tinédzserként felfigyeltek rá Kanadában a középiskolai évei alatt. A fiatal lány egy gyorsétteremben dolgozott, hogy segítsen édesanyjának, aki akkor egy iskolai menzán dolgozott. Paul Snider (ejtsd: pól snájder) 1978-ban találkozott Dorothyval és azonnal meglátta benne a lehetőséget: a lány nagy karrier előtt áll Hollywoodban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy ragadozó hálójában

Paul Snider 26 éves volt és az akkor 18 éves lányt elhalmozta ajándékokkal: finom vacsorákkal, és az iskolai bálra is ő vitte el, abban az ajándék ruhában, amit vett neki. Snidert többen is ragadozóként írták le, aki folyamatosan a lehetőséget kereste. Megvolt a képessége ahhoz, hogy felfuttasson, menedzseljen egy nőt. Snider ugyanakkor felfedezettjét már a kezdetektől fogva saját tulajdonának tekintette.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A hírnév küszöbén

Snider autós és kerékpáros rendezvények promótereként dolgozott, extravagáns ízlése miatt rendkívül feltűnő életmódot folytatott. Snider hosszas győzködés után rávette a Dorothyt, hogy pózoljon egy meztelen fotózáshoz, ami beindíthatja Los Angeles-i karrierjét.

Sikeres fotózás

„Eltartott egy ideig, míg rábeszélt, hogy beleegyezzek promóciós képek készítésébe. Még soha nem vettem le a ruháimat olyan előtt, akit nem ismertem. Körülbelül két hétig győzködött mire belementem” – nyilatkozta Dorothy egy kanadai tévéműsorban mikor visszaemlékezett karrierje kezdetére. Snider elküldte a felvételeket a Playboynak, a magazin megszervezte Dorothy repülőútját Los Angelesbe.

Playmate verseny

1978-ban a Playboy magazin egy nagyszabású versenyt hirdetett, így akarták felkutatni az újság 25. évfordulós számának legújabb modelljét. A magazin akkori fotószerkesztője elmondta, hogy a Playboy alapító-tulajdonosa Hugh Hefner (ejtsd: hju hefner) azonnal meglátta a lányban a lehetőséget és azonnal dolgozni kezdett vele.

Ezek is érdekelhetnek!

Félénk lány egy nagyvárosban

A Playboy 1980 novemberi évfordulós kiadásának címlapjára végül nem Dorothy került, mert úgy vélték, bármennyire is szép, még túlságosan fiatal, és nem tudnál kellően jól kezelni a hírnevet és az ezzel járó stresszt. Hefnernek azonban annyira megtetszett Dorothy, hogy nem akarta elengedni, így Miss Augusztus 1979-nek nevezte el. Dorothy a Los Angelesben található Playboy Clubban kezdett dolgozni. Dorothy Stratten így azonnal Hollywood egyik legfényesebb és legígéretesebb csillagává vált, ugyanakkor a fiatal kanadai lányt megrémisztette a hirtelen jött hírnév, és ezért egy emberbe kapaszkodott, Sniderbe.

Az esküvő

Snidert nem látták szívesen a Playboy villában, mivel folyamatosan zaklatta a lányokat, végül ezért ki is rúgták onnan. 1979 júniusában, pár hónapos kapcsolat után Snider és Stratten összeházasodtak – annak ellenére, hogy mind Hefner ellenezte a házasságot. De Dorothy úgy vélte, ezt a fantasztikus és csillogó világot mind az új férjének köszönheti. Hefner eközben már beajánlotta Dorothyt újabb menedzsereknek, akik tovább segítették őt karrierjében, így Paul Snider továbbra is a partvonalon maradt, amit nem nézett jó szemmel.

Filmes karrier

Dorothy egy filmszerepet is kapott, ezután férjével teljesen elhidegültek egymástól. Mivel Dorothy visszautasította férje új promóciós ötletét, a férfi végleg elvesztett minden bevételt és kontrolt. Végül a pár elvált és Dorothy egy filmrendezőhöz költözött.

A tragédia

A volt férj 1980 augusztus 14-én átment a Dorothyval bérelt korábbi lakásukba, hogy megegyezzenek a válás részleteiről, azonban ekkor még nem tudta, hogy férje előző nap egy puskát vásárolt. Annak ellenére, hogy sokan lebeszélték arról, hogy egyedül menjen, Dorothy a tiltások ellenére mégis egyedül ment fel a lakásba. Végül az esti órákban a barátaik találtak rá a két holtestre a lakásban. A volt férj megerőszakolta feleségét, ezután agyonlőtte a puskával és végül magával is végzett. Az eset megrázta Hollywoodot, mivel Dorothyt nagyon sokan szerették, és biztosak voltak benne, hogy korának egyik nagy sztárjává fog válni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Forrás: Dorothy Stratten a Playboy címlapján