Drogos és börtönviselt férfi végezhette ki azt az 53 éves borsodi férfit, akinek a holttestét a lakásán találta meg vasárnap a rendőrség. A szomszédok szerint nagy volt a dübörgés a lakásban, mintha kalapáccsal végeztek volna Józseffel. József testvérének a rendőrök csak annyit mondtak, hogy nem volt szép látvány az áldozat.

Holttest a putnoki lakásban

Vasárnap találták meg az 53 éves férfi holttestét lakásában. A rendőrség közleménye szerint az áldozatot meggyilkolták. József rendszeresen járt az egyik helyi kocsmába, de miután a gyilkosságot követő napon nem jelent meg, a barátai gyanút fogtak, ezért elmentek hozzá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egyedül élt

Mivel hiába kopogtattak az ajtaján, értesítették a rendőrséget, akik már csak a holttestre találtak rá. Az 53 éves férfi régóta egyedül élt Putnokon, a Széchenyi téren álló paneltömbök egyikében. Többnyire az építőiparban dolgozott segédmunkásként.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Befogadott egy nőt

„Tudomásom szerint a testvérem a közelmúltban befogadott magához egy helybéli nőt. Szombat este pedig felment hozzájuk az egyik fiatal barátja is, aki állítólag féltékenységből esett neki. Elképesztő, hogy ezt tette vele”- mondta a gyilkosság után az áldozat testvére.

„Nem volt szép látvány”

 „A rendőrök hivatalosan nem adtak információt, csak annyit közöltek, hogy nem volt szép látvány a testvérem. Az egyik szomszéd azt mondta, dübörgést hallott, mintha kalapáccsal ütötték volna –mondta a Blikknek az áldozat testvére, Enikő.

Dulakodás előzte meg a gyilkosságot

„A 22 éves férfi azután esett a putnoki férfinak, hogy volt szerelme összeköltözött vele. Az egyik szomszéd elmesélte, hogy a gyilkosság napján, szombaton este dulakodásra lett figyelmes. Én azon kívül, hogy zörgést hallottam, semmi mást nem tudok. De kilenc órakor zörögtek szombaton, és eltartott egy negyedóráig, utána még egy koppanás volt és ennyi” – mondta az egyik szomszéd.

Drogozott a tettes

A szomszéd azt mondta, hogy korábban, többször is hallotta már, hogy a két férfi összeveszett egymással. Azt is elmondta, hogy szomszédja nem egyedül élt a lakásban, egy fiatalabb nő költözött hozzá, akinek volt párja nemrég szabadult a börtönből, ráadásul drogozott is; ő ölhette meg a férfit.

Az ajtót is nyitva hagyta

A Blikk információja szerint Józsefet szó szerint agyonverték, de a testén számos vágott és szúrt sérülést is találtak. Úgy tudjuk, a gyilkosság után olyan sietősen távozott az elkövető, hogy még az ajtót is tárva-nyitva hagyta maga után.

Visszament a helyszínre

„Úgy tudom, a gyilkosa visszament másnap délelőtt a lakásba, és úgy tett, mintha semmi köze nem lenne az egészhez. Elmondások szerint még a rendőrséget is ő értesítette. Így akarhatta kihúzni magát az egészből, de nem tudott a rendőrök eszén túljárni”.

Hobo rajongó volt

Józsefet egyébként mindenki csak Hobónak becézte, nagy rajongója volt ugyanis Földes László zenésznek. Családja szerint sok koncertjére elment, egyszer még Prágába is elutazott stoppal miatta.

Összeomlott az áldozat lánya

„A szomszédoktól megtudtam, hogy a társasházban többen is hallottak furcsa hangokat szombat este. De nem értem, akkor miért hagyták, hogy szétkaszabolják az apámat? Nagyon remélem, hosszú időre rács mögé kerül a gyilkosa. Apám a légynek sem tudott volna ártani” – mondta Barbara, az áldozat lánya.

Emberöléssel gyanúsítják

A 22 éves Márkot az emberöléssel gyanúsítják. Állítólag korábban már több stiklije is volt. Ezzel a gyilkossággal kapcsolatban pedig már többször hallgatták ki a rendőrök. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció