Megvertek és a Dunába dobtak egy fiatalembert 2011 decemberében a Hajógyári-szigeten. A gyilkossággal két biztonsági őrt gyanúsítottak, de bizonyítottság hiányában 2016-ban felmentették őket. Most megszólalt a koronatanú, aki kipakolt a bíróságon és elmondta mit látott.

Tragédiával végződött a parti

A 21 éves fiatalember egy szórakozóhelyen partizott a barátaival. Némi iszogatás után véletlenül nekiütközött az egyik biztonsági embernek, ebből szóváltás, majd balhé lett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megverték a srácot

Az ügyészség vádja szerint a két, biztonsági őrként dolgozó vádlott 2011 decemberében a hajógyári-szigeti szórakozóhelyről kikísérte az ott italozó fiatalembert, majd kint folytatódott a szóváltás, ami tettlegességig fajult.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Letépték a nadrágját a fagyos éjszakában

Az vádirat szerint a két biztonsági őr szidalmazta a fiatalembert, erőszakkal lerángatta a ruháit, majd a mindössze rövid ujjú pólót viselő fiút kivitte a szórakozóhelyről a szabadba, ahol fagypont körüli hőmérséklet volt, és a szórakozóhely előtti parkolóban megverte.

Dunába dobták

A biztonsági őrök megragadták az eszméletlen és lemeztelenített altestű fiatalt, és a 7 méter magas támfalról a Dunába dobták, ennek következtében a sértett a vízbe zuhant, elmerült, és rövid időn belül életét vesztette. A fiatalember holttestét másnap a testvére találta meg.

Előkerült egy tanú

Mivel a két meggyanúsított biztonsági őr tagadta bűnösségét, nem tudták rájuk bizonyítani a gyilkosságot, így 2016-ban felmentették őket. Most a perújítást egy, a bűncselekményről újabb információt nyújtó tanú jelentkezése miatt rendelte el a Fővárosi Ítélőtábla.

VIP-vendég volt

Blikk beszámolója szerint a most előkerült koronatanú arról beszélt, hogy akkoriban egy nagyobb társasággal rendszeresen járt a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeire. VIP-vendégnek számítottak, a gyilkossággal vádolt biztonsági őr biztosította a parkolását a luxuskocsijának, de a kényelmükről és értékeik őrzéséről is gondoskodott.

Kijózanítás

A koronatanú elmondta, nem érezte túl jól magát, ezért az egyik vádlott biztonsági őrrel vitette volna haza magát. Mivel nem találta, a keresésére indult. Ekkor egy másik biztonsági őr mutatott az egyik irányba, mondván, hátra vittek valakit „kijózanítani”.

Véres volt a fiú homloka

A tanú elmondása szerint nem sokkal később meglátta a két vádlottat, ahogy egy eszméletlen fiatalembert a hónuk alatt fognak és visznek magukkal. A magatehetetlen férfi homloka véres volt, a nadrág pedig le volt tolva rajta. Az egyik biztonsági őr azt mondta neki, lelocsolta a vendégeket, ezért viszik el, majd hozzá tették, hogy most megtanítják úszni.

Hazugság az egész

„Meg sem fordult a fejemben, hogy tényleg be fogják dobni a vízbe. Csak napokkal később tudtam meg, hogy mi történt.” – mondta a tanú. A megvádolt biztonsági őrök e vallomással kapcsolatban azt mondták a bírónak: a férfi hazudik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI