Méretes büntetést szedhet össze az, aki nem elég körültekintő a beadott útnyilvántartásával. Mutatjuk, hogyan mehet biztosra az ellenőrzésnél.

Mint ismeretes, lízingelt céges autó használatánál az 50%-os átalányadó helyett akár 90-100% lízing ÁFA-t is vissza lehet igényelni útnyilvántartással. Sajnálatos módon az útnyilvántartás kérdéskörét sokan alábecsülik és kezdetleges módszerekkel próbálnak útnyilvántartást készíteni, amikkel pillanatok alatt elhasalnak egy ellenőrzés során. Nem véletlen, hogy az útnyilvántartás lett a 4. leggyakrabban ellenőrzött bizonylat a NAV-nál.

Segítségképpen, hogy Ön is tudjon mások hibáiból tanulni, összeszedtünk egy listába 10 végzetes hibát útnyilvántartás során, amelyet az adózók rendre elkövetnek. Ezek mellett a 11. az, amikor hiányzik az eszköztárunkból egy alapvető kellék:

NAV-álló útnyilvántartó program, ami minden elvárásnak megfelel

A RoadRecord útnyilvántartó program mobil alkalmazása és webes felülete egy olyan dinamikus duó, amellyel nem kell többé tartani a NAV-ellenőrzésektől. Akár most szeretné elkezdeni útjainak rögzítését menet közben az útnyilvántartó applikáció segítségével, akár hiányzó bizonylatokkal küzd, vagy esetleg a már benyújtott útnyilvántartását vagy kiküldetési rendelvényét ellenőrzik, a RoadRecord segít Önnek. 

A hatályos jogszabályokat visszamenőleg is követve és betartva, a beépített házi NAV-ellenőr funkció folyamatosan résen van, 70 különböző logikai ütközést figyel és javít útnyilvántartásában. Ráadásul a hatékonyság érdekében úgy fejlesztettük szoftverünket, hogy Önnek csupán 7 percbe kerüljön havonta a NAV-álló útnyilvántartása elkészítése és véglegesítése, nagy képernyőn a RoadRecord webes felületén.

Ez a cikk támogatott tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent a Magyarország TOP10 legolvasottabb hírportálja között szereplő Kékvillogó.hu portálon, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.