Megvertek és a Dunába dobtak egy fiatalembert 2011 decemberében Budapesten, a Hajógyári-szigeten. A gyilkossággal két biztonsági őrt gyanúsítottak, de bizonyítottság hiányában 2016-ban felmentették őket. Most megszólalt a koronatanú, aki kipakolt a bíróságon és elmondta mit látott. Az áldozat a tárgyalás alatt rosszul lett.

Tragédiával végződött a parti

A 21 éves fiatalember egy szórakozóhelyen partizott 2011-ben a barátaival Budapesten. Némi iszogatás után véletlenül nekiütközött az egyik biztonsági embernek, ebből szóváltás, majd balhé lett.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megverték a srácot

Az ügyészség vádja szerint a két, biztonsági őrként dolgozó vádlott 2011 decemberében a Hajógyári-szigeti szórakozóhelyről kikísérte az ott italozó fiatalembert, majd kint folytatódott a szóváltás, ami tettlegességig fajult.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Letépték a nadrágját a fagyos éjszakában

A vádirat szerint a két biztonsági őr szidalmazta a fiatalembert, erőszakkal lerángatta a ruháit, majd a mindössze rövid ujjú pólót viselő fiút kivitte a szórakozóhelyről a szabadba, ahol fagypont körüli hőmérséklet volt, és a szórakozóhely előtti parkolóban megverte.

Dunába dobták

A biztonsági őrök megragadták az eszméletlen és lemeztelenített altestű fiatalt, és a 7 méter magas támfalról a Dunába dobták, ennek következtében a sértett a vízbe zuhant, elmerült, és rövid időn belül életét vesztette. A fiatalember holttestét másnap a testvére találta meg.

Újra elővették az ügyet

Egyszer már úgy tűnt, pont kerül a szövevényes ügy végére, amikor a kidobókat, B. Ádámot és Z. Alfrédot bizonyítottság hiányában felmentették. Ám egy azóta jelentkező tanú vallomása mindent felboríthat.

VIP-vendégnek számított a szigeten

Kedden a Fővárosi Törvényszéken meghallgattak egy tanút, akit a börtönből kapcsoltak. Ő jelenleg csalás miatt került a rácsok mögé. A 24-es számú tanúnak nevezett férfi akkoriban rendszeresen járt a szigetre szórakozni, a társaságával VIP-vendégeknek számítottak. 

Kereste a biztonsági őrt

Elmondása szerint a tragédia napján az egyik barátjával érkezett, de nem érezte jól magát, ezért úgy döntött, haza megy. Jogosítványa nem volt, ezért a másodrendű vádlottal, Z. Alfréddal vitette magát haza. De mivel nem találta, a keresésére indult. Ekkor egy másik őr jelezte neki, hogy hátra vittek valakit „kijózanítani”.

Véres volt a fiú homloka

„Egy fiatalembert a hóna alatt fogva cipeltek, amikor megláttam őket. A magatehetetlen, eszméletlen férfi homloka véres volt, piros pólót viselt, a nadrágja pedig le volt tolva. Tettüket azzal magyarázták, hogy a srác locsolta a vendégeket, ezért viszik és „megtanítják úszni”. Ezután visszamentem a kocsihoz” – magyarázta a keddi meghallgatáson a tanú.

Véres volt az autó

Állítása szerint Z. Alfréd nem sokkal később hazafuvarozta, és még fel is kéredzkedett a fürdőszobájába, hogy „rendbe szedje magát”. Másnap a barátnője vette észre, hogy a kocsi véres lett, ő pedig csak napokkal később rakta össze a képet, amikor a hírekből megtudta,  hogy mi történt.

A biztonsági őr szerint a tanú hazudik

„Egyszer Alfi utána azt mondta, hogy nem így akarta, máskor pedig azt, hogy nem is ő volt – állította a bírónak a középkorú férfi. A megvádolt biztonsági őrök határozottan kijelentették a férfiról, hogy hazudik.

Az édesanya rosszul lett

Az áldozat családja is részt vett a tárgyaláson, az édesanyja annyira rosszul érezte magát, hogy egy ponton ki is kellett mennie. „Gondoltuk, hogy nehéz lesz, de azt nem, hogy ennyire. Messze van még a vége, de nagyon bízunk abban, hogy letöltendő börtönt fognak kapni. Nem érdemlik meg, hogy köztünk létezzenek. Az egész családunk belebetegedett ebbe az ügybe, nekem szívbetegségem alakult ki” – mondta a tárgyalás után a Blikknek Katona Zoltán, az elhunyt fiú testvére.

Újabb tanúkat hallgatnak meg

Az ügyben jövő áprilisban tartanak ismét tárgyalást, akkor újabb tanúkat hallgatnak meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció