Rettegett a férjétől, ezért hallgatott 16 éven át a kegyetlen csecsemőgyilkosságról az az asszony, aki a Pest megyei péteri otthonában megszülte kisfiát, majd férje a csecsemőt bedugta egy zsákba és kivitette a kukába. Később a holttestet megtalálták a guberálók, de a rendőrök nyomozása nem vezetett eredményre. 2020-ban fordulat történt az ügyben.

16 éve indult nyomozás

Még 2004. szeptember 24-én indult nyomozás 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen, miután Péteri szemétbányájában egy nejlonzacskóba csomagolt csecsemő holtteste került elő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudták felkutatni az édesanyát

A nyomozás kiderítette, hogy az érett, életképes, fiú újszülött halálát magára hagyás, kihűlés és részben fulladás okozta. Semmi nyom nem volt azonban, ami alapján sikerült volna felkutatni a csecsemő édesanyját, illetve a bűncselekmény részleteit megismerni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tavaly derült ki az anya személye

2020 nyarán derült ki, ki volt a kisbaba anyja. A rendőrség speciális csoportja ugyanis áttekintette és újraértékelte az ügyben keletkezett dokumentumokat. Ismételten elemezték a tudomásukra jutott információkat, majd elrendelték a nyomozás folytatását.

440 nőt vizsgáltak meg

A rendőrök feltérképezték a Péteriben élő állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező, szülőképes nőket. Az elsődleges vizsgálat 440 asszonyt érintett, majd innen tovább szűkítették a kört. Az egyik péteri nőt tanúként hallgatták ki, aki azonnal elismerte, hogy övé volt az újszülött.

Éjszaka született a kisfiú

A vádirat szerint 2004. szeptember 23-án, az éjszakai órákban egy kisfiúnak adott életet a családi házukban az édesanya. Ott élt együtt a korábbi házasságaiból származó öt gyermekével és akkori férjével.

Nem tudta, hogy terhes

A nő vallomásában elmondta, hogy nem tapasztalt magán terhességi jeleket, ebből adódóan a szülés is váratlanul érte. Akkori férje, S. József szintén megdöbbent a nem várt eseményen. A házastársak között a kisfiú érkezése miatt heves vita tört ki.

Kitette a szemétbe a csecsemőt

A veszekedés csillapodását követően, amikor a nő bement a fürdőszobába, hogy rendbe hozza magát, a férje eltűnt a házból a gyermekkel együtt. Mint kiderült, a férj több réteg textíliába, majd egy nejlonzacskóba csomagolta a csecsemőt, és kitette a ház elé a lomtalanításra ítélt holmik közé.

Halállal fenyegette feleségét

Aznap három körben vitték el a hulladékot a házak elől, vélhetően a második etapban szállították el az élve született csecsemőt is a szeméttel együtt. A férj, mint aki „jól végezte dolgát”, visszatért, és halállal fenyegette a nőt, ha a történtekről bárkinek beszél.

A volt férj tagad

Az asszony azóta is hallgatott, tanúvallomásában arról beszélt, hogy bár azóta elváltak, mégis félt a haragjától. A férfit őrizetbe vették és a bíróságon kedden azt vallotta, hogy nem tudott a nő terhességéről és az újszülöttet sem látta soha, ártatlanul ül börtönben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ezen a szeméttelepen találták meg a csecsemő holttestét