Lezárta a nyomozást a rendőrség a tavaly májusban Budapest belvárosában történt kettős gyilkosság ügyében. A sajtótájékoztatón bemutatták azt a kést, amellyel halálos sebet ejtett áldozatain Cs. Krisztián. A tettes életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthat.

Kettős gyilkosság a Deák téren

Tavaly május 22-én hajnalban Cs. Krisztián, J. Marcell és ikertestvére, Dániel bedrogozva, elképesztő brutalitással támadt Budapesten, a Deák téren gyanútlan áldozataira. A támadást a térfigyelő kamerák is felvették, ennek segítségével sikerült pontosan összerakni a történteket – tájékoztatta a sajtót kedden a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kockáról kockára elemezték a felvételt

„Kockáról kockára elemeztük a verekedés kamerafelvételeit. Pontosan látszik, amint a különös kegyetlenséggel végrehajtott, emberöléssel gyanúsított Cs. Krisztián megkéseli, majd társaival összerugdossa a vérben fekvő áldozatokat. Olyan megrázó volt a látvány, hogy a felvételt a sajtótájékoztatón sem mutattuk be” –Gál Sándor alezredes, a BRFK életvédelmi osztályvezetője.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ellopott egy zenegépet

A tragédia azzal kezdődött, hogy a Deák téri padon alvó fiú mellől egy lány ellopta a zenegépét. Amikor a meglopott fiú felelősségre vonta a tolvajt, az annak társaságában lévő Cs. Krisztián combon szúrta a hangfal tulajdonosát. Utána a késelő és barátai szórakozni mentek.

Késsel szaladt a fiúk közé

Ugyanők egy órával később a Deák téren felfigyeltek egy ismeretlen, öt fős társaságra, melynek tagjai hangoskodtak, lökdösték egymást. Cs. Krisztián minden ok nélkül elővette a barátjától kapott, 9 centiméter pengehosszúságú kését, azzal szaladt az idegen fiúk közé.

Szurkálni kezdett

Előbb kétszer hátba, majd mellbe szúrta M. Lászlót, aki földre került. J. Marcell többször is fejbe rúgta a védekezésre képtelen 16 éves M. Lászlót.  Eközben Cs. Krisztián a másik fiúnak, K. Gergőnek sem kegyelmezett: őt is mellkason, majd oldalba szúrta. A késes támadó visszaszaladt és kétszer mellbe rúgta Gergőt, aki összeesett.

Percek alatt elvérzett

Az alezeredes azt mondta, a fiatal áldozat veséjét, tüdejét, a barátjának pedig a tüdejét érte a szúrás. Percek alatt elvérzett.

Elismerte, majd visszavonta vallomását

Cs. Krisztián elismerte az emberölést, le is írta a bűncselekmény elkövetését, amit később visszavont. Ez nem mentesíti őt a következmények alól, hiszen a kése nyelén megtaláltuk az ujjlenyomatát, a pengén pedig ott volt mindkét áldozata vére.

Megszólalt Cs. Krisztián édesanyja

Cs. Szonja, a gyanúsított édesanyja a gyilkosság után azt mondta, bár tudja, miért helyezik vád alá gyermekét, lelkileg képtelen feldolgozni a történteket. Tisztában van vele, hogy hosszú évekig börtönbe kerülhet a fia. Az édesanya azt mondta, bármit is tett, Krisztián az ő fia marad.

„Nem neveltem gyilkosnak”

„Krisznek van négy testvére, értük is felelősséggel tartozom. Mindannyian hiányoljuk. Számunkra nem lett kevesebb. Az biztos, hogy én nem neveltem gyilkosnak. Szörnyű, amit elkövethetett, hiszen azt nem lehet jóvá tenni. Nem létezik olyan indok, ami mentséget jelenthet a számára. Megértem a gyászolók fájdalmát. A gyermekem nevében is bocsánatot szeretnék kérni. Tudom, ha tehetné, mindent megváltoztatna”- mondta akkor Cs. Szonja.

A rendőrség bemutatta a gyilkos fegyvert is

Forrás: police.hu

Életfogytiglanra számíthat a tettes

A kettős emberöléssel gyanúsított férfi letartóztatásban, két társa pedig otthon, bűnügyi felügyelet alatt várja a bírósági tárgyalást. Cs. Krisztián életfogytig tartó, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre számíthat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: MTI