Jogerősen tizenegy és fél év fegyházra ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a tiszakécskei nőt, aki rágyújtotta a házat egy alvó ismerősére és annak élettársára két évvel ezelőtt. A bíróság a jelenleg 44 esztendős vádlottat különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek.

A szakítás után prostiként dolgozott

A nő tíz évig élt élettársi viszonyban egy férfivel Tiszakécskén, közös családi házukban. Kapcsolatuk 2013-van megszakadt, a nő ezt követően külföldön dolgozott prostituáltként, és időnként kábítószert is fogyasztott.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Volt párja fogadta be

A nő 2019 júliusában végleg hazatért Magyarországra, ekkorra a férfi már egy másik nővel élt együtt. A volt párja befogadta az elkövetőt, a nő mégis úgy érezte, hogy jótevői ki akarják semmizni, a lakását el akarják venni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Belső hangokat hallott

A nő szeptember első felében kábító hatású anyagot fogyasztott, egyre zavartabbá vált, belső hangokat hallott, hangulatingadozásai voltak, kialvatlanságra panaszkodott.

Szellemeket látott

A bűncselekmény napján, szeptember 14-én, azt hangoztatta, hogy mindenkin bosszút áll. A késő esti órákban papír zsebkendő darabokat égetett el, szellemek jelenlétét érezte, ezért levetette a szoba falán található tükröt is.

Felgyújtotta a házat

Éjszaka meggyújtotta a kisszobában és a nappalijában lévő függönyöket, valamint a kanapét, majd egy korábban összepakolt bőrönddel elhagyta a házat. A Tiszakécskei Rendőrőrsre ment, ahol bejelentette, hogy rágyújtotta a házat a sértettekre.

Kimenekültek a házból

Hajnali három körül a férfi a tűzre ébredt, felkeltette élettársát, és az utcára menekültek, de rövidesen visszatértek a házba, hogy kimentsék a nőt is, mivel nem tudták, hogy már korábban elhagyta az épületet.

Lakhatatlan lett a ház

A pár nyolc napon belül gyógyuló égési sérüléseket szenvedett. A tűz következtében a ház lakhatatlanná vált. A nő az eljárás során arra hivatkozott, a történtek előtt szellemeket látott, hangokat hallott, ezért gyújtotta föl a házat.

10 év fegyházat kapott

A nő tettét megbánta, és a sértettektől bocsánatot kért. A táblabíróság döntésével súlyosította az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által a vádlottra kiszabott tízéves fegyházbüntetést.

Szigorították az ítéletét

A korábbi ítéletet most szigorította a Szegedi Ítélőtábla, a gyújtogató tizenegy és fél év fegyházat kapott. Az ítélet jogerős.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt az eset

Kiemelt kép: ezt a házat gyújtotta fel a nő – Forrás: police.hu