Életfogytig tartó fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Kaposvári Törvényszék azt a 32 éves palesztin származású férfit, aki megfojtotta az egyetemista barátnőjét és annak anyját, majd felgyújtotta a nők által bérelt lakást.

Külföldön ismerkedtek meg

A Frankfurtban élő N. T. 2018 februárjában, Németországban ismerkedett meg a 21 éves lánnyal, aki egyetemi tanulmányai alatt egy szemesztert töltött külföldön. Kapcsolatuk hamar komolyra fordult, és a férfi az Izraelben élő családjának is bemutatta a lányt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Féltékeny volt a lányra

2018 októberében anya és lánya egy lakást bérelt Kaposváron, ahová többször a férfi is felment. Az anya nem nézte jó szemmel lánya kapcsolatát, mivel a férfi féltékeny volt barátnőjére és el akarta érni, hogy az ne találkozzon más férfiakkal a felügyelete nélkül.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megölte anyósát

A férfi agresszív, számon kérő viselkedése miatt a lány szakított vele, de másnap kibékültek, így pár nappal később, a férfi náluk aludt. A hajnalban azonban a férfi felkelt és barátnője mellől átment a másik szobában alvó édesanyához, akinek egy puha anyaggal befogta orrát és a száját. Emiatt az asszony meghalt.

Felgyújtotta az ágyat

N. T. az anya halála után meggyújtotta az ágyat, s megvárta, amíg a berendezés lángra kap, majd visszament a még mindig alvó lányhoz, akit édesanyjához hasonló módon megfojtott.

Kiégett a lakás

A férfi ebben a szobában is több helyen tüzet okozott, majd a szoba erkélyére menekült és segítségért kiabált azt a látszatot keltve, hogy a tűzeset áldozata. A férfi gyújtogatása miatt a lakás nagyrészt kiégett, szakszerű tűzoltás hiányában a tűz pedig átterjedhetett volna a szomszédos lakásra is.

Másnap elhagyta az országot

A férfit a tűzoltók menekítették ki az égő lakásból és kórházba szállították. N.T. azonban már onnan elkezdte szervezni a hazautazását. Az eset másnapján kocsival Belgrádba, majd onnan repülőgéppel Izraelbe utazott, s még azelőtt elhagyta az országot, hogy a szakértői vizsgálatok eredménye alapján kiderülhetett volna, hogy a nők nem a tűz miatt, hanem emberölés következtében vesztették életüket.

Izraelben fogták el a tettest

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály felkérésére a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya nemzetközi együttműködés keretében felvette a kapcsolatot az izraeli rendőrséggel, amelynek eredményeként elfogták Izraelben a férfit.

Két holttest, két tűz, két szobában

“Én rúgtam be a bejárati ajtót! Belülről volt benne a kulcs, a társam elfordította” – idézte fel a történteket a bíróság előtt a tűzoltósági szolgálatparancsnok. “Belépve csak húsz centit láttunk előre a kormos füstben. Nem szokványos, inkább megdöbbentő volt, hogy két holttest volt, két tűz, két szobában. A két szoba között egy csukott, sértetlen faajtó, előtte szárító, rajta ép ruhákkal. Nyilvánvaló, hogy a két tűz között nem volt kapcsolat.”

A tűzoltók megdöbbentek

A helyszínen járt tűzoltók vallomásukban azt mondták, hogy a teljesen összeégett holttestek békésen feküdtek, mintha csak álmukban érte volna őket a halál, pedig a füstmérgezés elől általában menekülni szoktak. A férfi meztelenül kiabált az erkélyről, de nem volt rajta koromnyom, tehát valószínűleg nem próbálta menteni az áldozatokat.

Életfogytiglanra ítélték

A férfi kiadatása jelenleg is folyamatban van, így a szerdai tárgyalás a bírósági eljárás a távollétében zajlott le. A Kaposvári Törvényszék életfogytig tartó fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a 32 éves férfit.

40 év után bocsátható szabadlábra

A férfi 40 év után bocsátható feltételes szabadságra a leghamarabb, és kötelezték a közel ötmilliós bűnügyi költség megfizetésére is. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, míg a védő elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.

Kiemelt kép: így nézett ki a lakás a szörnyű tett után – Forrás: ugyeszseg.hu