Izraelben fogták el azt a 32 éves izraeli állampolgárságú, de palesztin származású nemzetközi elfogatóparancs alapján körözött férfit, aki féltékenységből megölte a barátnője édesanyját, majd a barátnőjét is, aztán rájuk gyújtotta a lakást.  

Külföldön ismerkedtek meg

A Frankfurtban élő N. T. 2018 februárjában, Németországban ismerkedett meg a 21 éves lánnyal, aki egyetemi tanulmányai alatt egy szemesztert töltött külföldön. Kapcsolatuk hamar komolyra fordult, és a férfi az Izraelben élő családjának is bemutatta a lányt. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Féltékeny volt a lányra

2018 októberében anya és lánya egy lakást bérelt Kaposváron, ahová többször a férfi is felment. Az anya nem nézte jó szemmel lánya kapcsolatát, mivel a férfi féltékeny volt barátnőjére és el akarta érni, hogy az ne találkozzon más férfiakkal a felügyelete nélkül.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megölte anyósát

A férfi agresszív, számon kérő viselkedése miatt a lány szakított vele, de másnap kibékültek, így pár nappal később, a férfi náluk aludt. A hajnalban azonban a férfi felkelt és barátnője mellől átment a másik szobában alvó édesanyához, akinek egy puha anyaggal befogta orrát és a száját. Emiatt az asszony meghalt.

Felgyújtotta az ágyat

N. T. az anya halála után meggyújtotta az ágyat, s megvárta, amíg a berendezés lángra kap, majd visszament a még mindig alvó lányhoz, akit édesanyjához hasonló módon megfojtott.

Kiégett a lakás

A férfi ebben a szobában is több helyen tüzet okozott, majd a szoba erkélyére menekült és segítségért kiabált azt a látszatot keltve, hogy a tűzeset áldozata. A férfi gyújtogatása miatt a lakás nagyrészt kiégett, szakszerű tűzoltás hiányában a tűz pedig átterjedhetett volna a szomszédos lakásra is.

Így nézett ki a lakás a gyújtogatás után

Helyszíni felvétel – Forrás: Magyarország Ügyészsége

Másnap elhagyta az országot

A férfit a tűzoltók menekítették ki az égő lakásból és kórházba szállították. N.T. azonban már onnan elkezdte szervezni a hazautazását. Az eset másnapján kocsival Belgrádba, majd onnan repülőgéppel Izraelbe utazott, s még azelőtt elhagyta az országot, hogy a szakértői vizsgálatok eredménye alapján kiderülhetett volna, hogy a nők nem a tűz miatt, hanem emberölés következtében vesztették életüket.

Emberöléssel vádolják

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberöléssel gyanúsította meg a férfit, akivel szemben az ügyészség már vádat is emelt a távollétében több emberen elkövetett emberölés és közveszély okozása miatt.

Izraelben fogták el a tettest

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály felkérésére a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya nemzetközi együttműködés keretében felvette a kapcsolatot az izraeli rendőrséggel, amelynek eredményeként elfogták Izraelben a férfi, akinek a kiadatása jelenleg folyamatban van. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a gyújtogatás után – Forrás: Magyarország Ügyészsége