Kettős gyilkossággal vádol az ügyészség egy izraeli állampolgárt. A vád szerint a férfi megölte barátnőjét és annak édesanyját. Jelenleg nemzetközi elfogatóparancs van ellene.

Külföldön találkoztak

A 31 éves, palesztin származású, izraeli állampolgárságú férfi még Németországban ismerkedett meg a 21 éves magyar lánnyal. A nő egyetemista volt, és tanulmánya részeként egy szemesztert külföldön töltött.

Komoly kapcsolat

A kapcsolatuk annyira komolyra fordult, hogy mindketten bemutatták egymást családjuknak. A vádlott többször járt a lány és annak anyjának kaposvári albérletében is.

Csak magának akarta a férfi

Az asszony azonban nem nézte jó szemmel lánya kapcsolatát. A férfi ugyanis annyira féltékeny volt a lányra, hogy nem akarta engedni, hogy más férfiakkal találkozzon az ő jelenléte nélkül.

A lány szakított is a férfival

A 21 éves lány szakított is a férfival 2018 októberében, majd másnap kibékült vele.

Megfojtotta őket

A férfi hajnalban mégis meggyilkolta őket. Előbb az anyát megfojtotta, majd felgyújtotta az ágyát, azután pedig ugyanezt tette a barátnőjével is.

Elterelte a figyelmet

A tűzgyújtással megpróbálta eltüntetni a nyomokat. Ezután az erkélyre menekült, ahol és segítségért kezdett kiabálni. A tűzoltók végül kimentették.

Sikerült elmenekülnie

A férfi egy napot töltött kórházban, de már akkor elkezdte szervezni elutazását. Már Izraelbe érkezett, amikor a szakértői vizsgálatokból kiderült, hogy az áldozatok nem a tűz miatt haltak meg.

Egyelőre szökésben van

A férfi tartózkodási helye azóta sem ismert. A bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene. A kiadatási eljárása folyamatban van az izraeli igazságügyi hatóságoknál.

Emberöléssel vádolják

Az ügyészség több emberen elkövetett emberölés és közveszély okozása nyújtott be vádiratot a Kaposvári Törvényszékhez.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Magyar Ügyészség