A kecskeméti lakótelepen egy ismeretlen férfi késsel támadt az akkor 27 éves nőre, szerencsére az áldozat kiabálását meghallották és segítségére siettek. A tettes felszívódott, de nem tudott örökre eltűnni. Most 20 év után kerültek elő olyan bizonyítékok, hogy a rendőrök tudták kihez kell menni.

Földre rántotta a nőt

Kecskeméten, a Halasi úti társasházaknál megtámadtak egy akkor 27 éves nőt 2001. április 11-én este. Az asszonyt egy ismeretlen az épület végén lévő hulladékgyűjtő konténernél a földre rántotta, majd egy késsel többször megszúrta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiabálni kezdett

Az áldozat csak a szerencsének köszönhette az életét: kiabálni kezdett, amit két férfi meghallott, ezért azonnal a segítségére siettek a házban élő szomszédok.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elmenekült a tettes

A támadó ekkor elmenekült. A nyomozók a helyszíni szemle során minden lehetséges bizonyítékot összegyűjtöttek, valamint kihallgatták a tanúként szóba jöhető embereket.

Előkerült a kés

Megtalálták a közelben az elkövetés eszközét, egy fekete nyelű kést is, azonban az elkövető kiléte nem derült fény, így a nyomozást lezárták.

Ezzel a késsel támadt

Forrás: Police.hu

Új bizonyítékok

A történteket azonban nem felejtették el a rendőrök, időről időre elővették a nyilvántartásba vett ügyet, és újabb bizonyítékok után kutattak.

20 év után előkerült a tettes

Most olyan szakértői véleményeket sikerült beszerezni, amelyek alapján a nyomozást tovább folytatták, majd 2022. január 18-án 5 óra 45 perckor elfogták az emberölés bűntett kísérletével gyanúsítható K. István kecskeméti lakost.

Meglepődtek a zsaruk

A rendőrök is meglepődhettek, amikor kiderült, az egykori tettes mindössze 16 éves volt a bűncselekmény elkövetésekor.

Letartóztatták

A jelenleg már 36 éves férfit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: A 20 évvel ezelőtti támadás helyszíne – Forrás: Rendőrség/Kékvillogó-montázs