Méltatlannak tartja a néha Szilágyi István családja, hogy a színész özvegyéről közvetlenül halála előtt fotók kerültek fel az internetre. Jolika néni menye azt állítja, hogy a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa megakadályozta, hogy tartsák a kapcsolatot az idős, beteg asszonnyal.  

Meghalt a színész özvegye

Szombat reggel elhunyt Szilágyi István özvegye, Humenyánszky Jolán. Az idős asszony tüdején tavaly októberben találtak hogy rosszindulatú daganatot. De olyan későn derült ki Jolika néni betegsége, hogy az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ida kattintva tudod elolvasni.

Szilágyi István halála

Az ország Lópici Gáspárjaként elhíresült színművészt, Szilágyi Istvánt a rendőrség gyanúja szerint a saját fia, a 49 éves Péter gyilkolta meg: 2020 május elején agyonverte őt. Már a színész életében is nagy gondot okozott a házukra felvett, 30 milliós jelzáloghitel, de amióta az özvegy egyedül élt, szinte semmit nem tudott törleszteni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Médiacirkusz lett a halálából”

„Nagyon megrendített minket Jolika néni halála. A fiammal, Nándival együtt gyászolunk, de felháborító és érthetetlen, hogy még most is minket támad és kér számon, belőlünk próbál bűnbakot faragni a nyilvánosság előtt az a férfi, aki a segítő szerepében tetszeleg. Így is feldolgozhatatlan a gyász, de ennek a férfinak köszönhetően most is médiacirkusz lett a tragédiából, ami méltatlan és fájó a hozzátartozóknak, arról nem is beszélve, hogy Pista bácsi és Joli néni is ellene volt annak, hogy a médiában szerepeljenek” – mondta a Blikknek Szilágyi István menye.

„Nem volt hajlandó magunkra hagyni bennünket”

Szilágyi István külföldön élő menye és unokája tudott jelen lenni az ország Lópici Gáspárjának temetésén, majd mikor nyáron hazalátogattak s szerettek volna beszélgetni az özveggyel, a segítő egyszerűen nem hagyta, hogy ez megtörténjen. Erőszakosan közbeavatkozott, majd nem volt hajlandó magukra hagyni őket.

Választás elő állította Jolikát

„Az utolsó, nyári találkozásunkat is a segítő tette tönkre, elvette a lehetőséget, hogy szép legyen ez az alkalom, amire hónapokat kellett várnunk, hiszen Belgiumban élünk, a járványhelyzet miatt pedig nem tudtunk korábban jönni. Már akkor megdöbbentett minket a viselkedése, mintha tőlünk akarta volna megóvni Jolikát, de közben elvette mindenkitől a lehetőséget, hogy szép legyen ez a sajnos nagyon nehezen létrejött találkozó. Az a férfi lényegében választás elé állította Jolikát, hogy válasszon közte és köztünk, majd lejárató hadjáratot indított ellenünk, megpróbált besározni minket, ellenünk fordította Jolikát is. Most is minket okol, de elég volt ebből! Nem hagyjuk tovább, hogy ezt művelje, és nagyon árulkodó, hogy nem a saját fájdalmával, veszteségével törődik, hanem most is velünk” – mondta Klaudia.

Nyugodt életet akartak neki

Jolika néni volt menye arról is beszélt, hogy ők abban támogatták az idős asszonyt, hogy költözzön egy otthonba, Unokája is azt szerette volna, ha nagymamája élete utolsó szakaszban nyugodtan él. Ennek ellenére egy lakatlan házban lett rosszul, végül testvéréhez került Ózdra, onnan vitték kórházba. Az utóbbi időben családja nem tudta elérni őt telefonon, mert a régi száma nem működött, az új telefonja pedig mindig ki volt kapcsolva.

Elvesztette nagyszüleit

Szilágyiék unokáját, Nándit nagyon érzékenyen érintette nagymamája elvesztése. A kamasz fiú rövid időn belül mindkét nagyszülejét elveszítette, édesapja pedig gyilkosság gyanújával börtönben van.

Méltatlan fotók az interneten

„Nagyon fájó, hogy szegényről még az utolsó napokban, hetekben is olyan fotók kerültek ki a közösségi oldalakra, amelyek már nem voltak emberhez méltóak, és biztos vagyok benne, nem örült volna, hogy mások így látják, ez egyszerűen ízléstelen. Több hozzátartozó, többek közt az özvegy testvére, Sarolta is szomorú, hogy van, akinek már most az a legfontosabb, hogy ki és miből rendezi a szobrászművész temetését”.  Jolika néniről egyébként a kórházban segítője készítette a fotókat és tette fel az internetre.

Hol az adomány?

Felmerült bennük, mi lett azzal a 262 ezer forinttal, amely tavaly ősszel gyűlt össze részint adományokból, részint egy fővárosi bevásárlóközpont felajánlásából Szilágyi emlékkiállításán. Sarolta ugyanis állítja, amikor otthona lakhatatlanná válása után Jolika hozzá költözött, mindössze néhány tízezer forint volt a pénztárcájában. Holott, az a közel 300 ezer forint most fedezné a hamvasztás költségeit.

Fiáról beszélt testvérének

„Mielőtt Pestre szállították bementem hozzá. Nem volt már jó állapotban, fájt, hogy így kell látnom, ráadásul nem tudom, mennyire volt képben, mert azzal fogadott, hogy a fia agyonütötte az apját, holott erről korábban már többször is beszéltünk. Nagyon gyenge volt, de láttam a szemében a huncutságot, örült nekem. Simogattam a kezét, és biztattam, hogy minden rendben lesz, végül megpusziltam a homlokát és elköszöntünk egymástól, akkor láttam utoljára. Remélem már egy jobb helyen van” – mondta elérzékenyülve Sarolta.

Ez is érdekelhet

“Ötven évig tartó haldoklás volt Jolika néni élete” – megszólalt a Szilágyi család barátja

Kiemelt kép: Szilágyi István özvegye, Jolika néni – Forrás: TV2