A 24 éves P. Róbert a saját lábán sétált be a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra, hogy önként feladja magát. A fiatal férfi egy február 5-én elkövetett gyilkosságot vallott be az egyenruhásoknak – a rabosításáról készült, rendőrségi videót a cikk végén közöljük.

Egy férfit gyilkolt meg

2021. február 5-én 3 óra 12 perckor érkezett a rendőrségre a bejelentés, miszerint egy tatabányai lakásból segélykéréseket, kiabálásokat hallottak. A helyszínre kiérkező rendőrök a lakásban egy halott férfit találtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tatabányán végzett a férfival

Ismeretlen tettes

Miután a rendőrök kiértek a tett helyszínére, nyomozni kezdtek, a helyszíni szemle során pedig megállapították, hogy idegenkezűség okozta a férfi halálát. Ezért a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya gyilkosság miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Sejtették, ki lehetett az

A komáromi rendőrök a gyilkosság felderítése során olyan nyomokat találtak, amelyek arra utaltak, hogy az emberöléssel kapcsolatba hozható a 24 éves P. Róbert ceglédi lakos. Mindazonáltal azt még a rendőrök sem gondolták, hogy a tettes saját magától fog előkerülni.

Feladta magát

A rendőrök nagy meglepetésére február 7-én, 10 óra 14 perckor a keresett személy önként feladta magát a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon. Innentől kezdve az egyenruhásoknak csak annyi dolga volt, hogy elszámoltassák a tettest.

Kihallgatták a férfit

A nyomozók P. Róbertet gyanúsítottként kihallgatták, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte. A rendőrök ezt követően őrizetbe vették a férfit, majd kezdeményezték a letartóztatását.

Budapesten egy nő baltával ölte meg élettársát

Mint megírtuk, Budapest 2. kerületében egy nő baltával végezte ki az élettársát. A 39 éves nő egy 10 éves kislányt nevel, és egy szépségszalonban dolgozott, viszont a járvány miatt már egy ideje alig tudott dolgozni. A nő párjának, Attilának is bizonytalanná vált a megélhetése, ez vezethetett a szörnyű gyilkossághoz.

Korábban is balhéztak

Az egyik szomszéd elmesélte, hogy sokkolta a megrázó hír, ugyanakkor elmondta azt is, hogy a párnál gyakoriak voltak a veszekedések. A gyilkossághoz pedig feltehetően az anyagi nehézségek és a páros megromlott kapcsolata vezetett, az asszony nemrég a Facebook-oldalán írt a szakításról: „Mindent elárul egy ember jelleméről az, ahogyan a kapcsolatait lezárja” – írta.

Íme a P. Róbert rabosításáról készült felvétel

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból – Forrás: Police.hu