Nem tudják barátai, mi lesz a ma reggel meghalt Jolika néni fiával, Péterrel. Mint ismert, a férfi édesapja, Szilágyi István meggyilkolásáért ül most rácsok mögött, kérdés csak az, mi lesz vele így, hogy Jolika néni is eltávozott az élők sorából.

Elhunyt Humenyánszky Jolán

Szombat reggel elhunyt Szilágyi István özvegye, Jolika néni, akit a betegágyán érte a halál. Az elhunyt szobrászművész az utolsó pillanataiban is a börtönben raboskodó fiát emlegette, utolsó kívánsága gyanánt csak őt akarta látni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagyon szerette a fiát

A család egyik közeli ismerőse megindító részleteket árult el a Borsnak Szilágyi Istvánék tragédiájáról. “Korábban rendszeres vendég voltam a pici, szegényes házukban, mint Peti egyik legjobb barátja. Jolika nénivel már akkor nehéz volt kommunikálni, mert sok gyógyszert szedett. Ennek ellenére világosan látszott, hogy mennyire szereti a fiát” – kezdte a férfi, aki reggel óta nem tudja abbahagyni a sírást.

Villámcsapásként érte Jolika néni halálhíre

A család ismerőse azzal folytatta, hiszi, hogy a család jobb sorsa lett volna érdemes. Szerinte akik nem ismerik Pétert, azt gondolhatják, ő csak egy közönséges gyilkos, pedig a helyzet nem ilyen egyszerű. “Őszintén szerette a szüleit, ezt tanúsíthatom!” – mondja a férfi, majd hozzátette, lehet, ha nem tartóztatják le a férfit, akkor már rég meghalt volna.

A rendőrök gyanúja szerint Péter gyilkolta meg édesapját

Csak a börtönben lehet esélye

Ellentmondásos módon a férfi úgy érzi, Petinek az egyetlen esélye a túlélésre az a börtön, hiszen voltak mentális problémái, szinte munkaképtelen és még saját maga számára is elviselhetetlen volt.

Kapcsolódó

Szilágyi István az életét is feláldozta volna a fiáért

A család ismerőse szerint a színművész annyira szerette a fiát, hogy akár az életét is feláldozta volna érte.

Ezt mondta

“Ha Pityi bácsinak leszállt volna egy angyal, és elmondja neki, hogy azzal mentheti meg gyermekét a haláltól, ha feláldozza a saját életét, Pityi bácsi szabad akaratból is vállalta volna a halált, mert annyira szerették az egy szem fiukat” – jelentette ki a lapnak az informátor.

Hosszú ideig szenvedett Jolika néni

A férfi szerint Péter édesanyja nagyon megszenvedte a családi kálváriát, mint mondja: “egy ötven évig tartó haldoklás volt Jolika néni élete” – zárta a neve elhallgatását kérő férfi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szilágyi István özvegye – Forrás: TV2