Két drogdílert fogott el a rendőrség: egy budapesti és egy kecskeméti drogkereskedőt. A rendőrök házkutatást is tartottak az elkövetőknél, amikor az egyik díler – őket meglátva – kidobta a kábszert az erkélyéről az udvarra.

Két dílert fogtak el

Büntetőeljárást folytatnak a rendőrök F. Krisztián és társa, G. Károly ellen, amiért a két férfi kábítószerrel kereskedett. A jelentés információi szerint a 31 éves budapesti G. Károly 2021. január 9-én ment át F. Krisztiánhoz, a kecskeméti lakásához, ahol megvásárolta a kábítószert, majd autójával elhajtott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megállították az autót

A nyomozóknak még sikerült Kecskemét belterületén megállítaniuk az autót és a benne ülőket, így ellenőrzés alá tudták vonni a kereskedőket. A vizsgálat eredményeként a jobb első ülés alatt mobiltelefonokat, valamint egy reklámtáskában átlátszó vákuumozott fóliában 210 gramm fehér, por állagú, míg egy kis zacskóban zöld kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le.

Másik dílernél is kutatást tartottak

A nyomozók nem elégedtek meg ennyivel, és F. Krisztián lakásán is kutatást tartottak. Csakhogy, amikor a díler meglátta a rendőröket, az erkélyéről kidobott egy dobozt az udvarra. Ez persze nem gátolta meg a rendőröket abban, hogy lefoglalják a lakásban és az udvaron talált több csomag, összesen 790 gramm fehér, kábítószergyanús anyagot.

Kidobta a kokaint

Kábítószer/Fotó: Police.hu

Fegyvert is találtak

A rendőrök a férfi lakásának kutatása közben találtak egy feltehetően maroklőfegyvert is. Ezenfelül lefoglaltak még a dílertől több mint 13 millió forintot, fóliázógépet és vákuumfóliákat is.

Milliós drogfogás

A rendőrségi szakértői szakvélemény szerint a lefoglalt kábítószer kokainnak minősül, feketepiaci értéke pedig 25 millió forint.

Milliókat ér a lefoglalt kábítószer

Helyszínelés/Fotó:Police.hu

Őrizetbe vették őket

A nyomozók őrizetbe vették a budapesti és a kecskeméti dílereket, akikkel szemben a bíróság már el is rendelte a letartóztatásukat.

Mutatjuk a dílerek elfogásáról készült felvételt

 A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Elfogás – Forrás: Police.hu