Egy hivatásos halőr mentette meg annak az idős sporthorgásznak az életét, aki vasárnap kora délután beleesett a palotavárosi halastóba. A férfi egyedül nem tudott kimászni a vízből, a forgalmas tóparton viszont sem a többi horgász, sem a kutyáikat, gyermekeiket sétáló helyiek közül nem segített neki senki.

Munka közben mentett életet

Fischer Gábor a hivatásos halőr a palotavárosi alsó tavon. Éppen a szokásos körútján járt, amikor arra lett figyelmes, hogy egy idősebb úr próbál a tóból kikapaszkodni. A halőr gondolkodás nélkül a horgász segítségére sietett, amivel az életét mentette meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Senki sem állt meg

A Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége azt írja, sokan végignézték a hosszú perceken át tartó heroikus küzdelmet szemrebbenés nélkül, sőt az idős úr segítségért is kiáltott, de senki szívét az meg nem lágyította.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lehet, hogy éppen kapásuk volt?

Az egyesület értetlenül áll a történtek mögött. Nem tudják, hogy mi lehetett az oka, hogy senki sem segített. Azt írják, lehet, hogy éppen kapása volt a pecásoknak, de ez sem indok arra, hogy ne dobjon el mindent és fusson segíteni mielőtt nagyobb baj lesz.

A túlparton látta meg az üres széket

A Blikk.hu-nak nyilatkozott a halőr, azt mondta, nem tudta, honnan jöhet a hang, szétnézett, és pont szemközt, a túlparton meglátott egy üres horgászszéket. Rohanni kezdett, több ember mellett is elment, ekkor sem csatlakozott hozzá senki. Amikor az üres pecás állás mellé ért, akkor már nagyon közelről jött a jajgató hang.

Percei lehettek vissza

A nyakig érő vízben, arccal a vízfelület felé, a nádasba kapaszkodott a 70 éves fehérvári férfi, látszott rajta, teljesen kimerült, fájdalmai vannak, reszket a hidegtől, pár perc és elmegy az ereje, nem tudja tartani magát, megfullad.

Beugrott a vízbe

A lapnak Fischer Gábor elmondta, gondolkodás nélkül ugrott a vízbe. Amikor elért a bajba jutott férfihez, először is a hátára fordította, hogy ne az orra, a szája legyen a víz felé. Hátulról kapaszkodott a vállai alatt a bácsiba, nehezen tudta kihúznia part felé.

Hatalmas kődarabok a tó szélén

A lap úgy tudja, az idős férfi beütötte magát a meder falán lévő sziklákba. Többek között a hatalmas kövek miatt sem tudott könnyen kimászni a vízből a szerencsétlenül járt férfi, akinek a ruhái is csurom vizesek voltak, így megmentőjének hatalmas súlyt kellett kihúznia a tóból.

Életveszélyes állapotban vitték kórházba

A halőr a mentés után azonnal mentőt hívott és az orvosok megállapították, hogy az idős férfinek eltört több bordája, a kihűlés állapota miatt közvetlen életveszélyben volt, kórházba vitték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége Facebook-oldala