A borsodi rendőrök a napokban a 37-es számú főúton egy olyan gyorshajtót vontak ellenőrzés alá, aki jelentősen túllépte a sebességhatárt.

Lakott területen kívül kapták el

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai rendszeresen végeznek közúti ellenőrzéseket. A közlekedési rendőrök a legutóbbi akciót mozgó sebesség-ellenőrzéses módszerrel hajtották végre. A járőrök 2022. november 28-án lakott területen kívül a 37-es számú főúton mértek be egy autót. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több százezer forintos büntetés járt a gyorshajtásért

A kocsi sofőrje vezetője jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt, 60 kilométeres sebesség helyett 219-el közlekedett. A hatóság az eljárás során a sofőrrel szemben 300.000 forint közigazgatási bírságot szabott ki.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vigyázzunk magunkra és másokra az utakon!

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, illetve a megváltozott időjárási körülmények is nehezítik a megállást. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

Jobban kell figyelni egyes szakaszokon

A közutakon végzett felújítások, valamint építési munkálatok miatt szintén fokozott a balesetveszély, ezért közúti forgalomban való részvétel nagyobb figyelmet és körültekintést igényel.

Többször is figyelik az autósokat

Mindezekre tekintettel a rendőrség a 37-es számú főúton a balesetek elkerülése végett kiemelt figyelemmel kíséri a közlekedési szabályok betartását. Ezen az útszakaszon a rendőrök rendszeresen végeznek sebesség-ellenőrzést, mivel több helyen a sebességhatár – az útépítési munkálatok miatt – korlátozva van.

Kecskeméten is rátapostak a gázpedálra

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, egy városi terepjáró sofőrje alaposan a gázpedálba taposott Kecskeméten. Amikor a Bács-Kiskun Megyei Rendőr- főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei bemérték, 106 km/h-val közlekedett. Tette mindezt november 26-án, méghozzá lakott területen.

Csak 50-nel mehetett volna

A szóban forgó útszakaszon 50 km/h-s sebességkorlátozás volt érvényben. Mindez azt jelenti, hogy az autót vezető személy 56 km/h-val lépte túl a maximális sebességet. Azzal tehát nem védekezhet, hogy egy kicsit elszámította magát.

Nem csak a sebességhatárt lépte túl

Az autósnak van más is a rovásán, nem csak a száguldozás. Kiderült ugyanis, hogy a férfi nem rendelkezett vezetői engedéllyel. Ennek okán őrizetbe is vették.

A sebességtúllépésért is megbüntették

Az 50 km/h-s sebesség be nem tartása miatt 90 ezer forintos közigazgatási bírságot kapott. Ezen felül 6 közúti közlekedési előéleti pont is a neve mellé került. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A 219 km/h-s sebességgel közlekedő autósról készült rendőrségi fotó – Forrás: Police.hu