A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy gépkocsivezetőt, aki ittasan, bedrogozva, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a piros lámpánál egy kereszteződésbe hajtva balesetet okozott Óbudán, majd elhagyta a helyszínt.

Reggel okozott balesetet

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya segítségnyújtás elmulasztása a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 35 éves férfival szemben, aki 2022. november 27-én 7 óra 50 perc körül okozott balesetet a főváros III. kerületében.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem használta a biztonsági övet

A férfi a Bécsi úton közlekedett személyautóval déli irányban (biztonsági öv használata nélkül), amikor a Kiscelli utca kereszteződésébe a forgalom irányító fényjelző készülék tilos jelzésénél hajtott be. Összeütközött egy szabályosan haladó másik autóval, majd adatai hátrahagyása és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül gyalogosan elhagyta a helyszínt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Semmi sem volt szabályos

A vétlen gépkocsivezető könnyű sérülést szenvedett. Az okozót a rendőrök a közelben elfogták. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda ittasságot jelzett, és felmerült a kábítószerfogyasztás gyanúja is, ezért a rendőrök további mintavételre állították elő. Az intézkedés során az is kiderült, hogy K. Gábor nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint a bíróság el is tiltotta a járművezetéstől. A gyanúsítottat kihallgatása után a budapesti rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt.

Az autós áthajtott a piroson

Forrás: police.hu

Novemberben egy kisfiút gázoltak el

Mint ahogy arról a Kékvillogo.hu is beszámolt, szintén el volt tiltva a vezetéstől az a férfi, aki nagy sebességgel elgázolt egy kisfiút Baktalórántházán, majd segítséget sem nyújtott neki és elhajtott onnan.

Combsérülést szenvedett a gyermek

A balesetben elgázolt fiú combsérülésekkel került kórházba. A gyermek édesanyja és a nagymamája is nyilatkozott a Tv2 Tények című műsorának. 

Drogozhatott a gázoló

A hírműsornak nyilatkozó családtagok szerint a gázoló drog hatása állhatott, amikor megtörtént a baleset. Korábban már háromszor eltiltották a férfit a vezetéstől. Ez azonban nem gátolta meg őt abban, hogy ismét a volán mögé üljön.

A ház kerítése mellett játszott a kisfiú

A riportban beszámoltak róla, hogy a baleset kedden történt. Egy baktalórántházi családi ház előtt az utcán, a kerítés mellett játszott a gyermek, amikor megtörtént a baj. A sofőr nem állt meg, cserben hagytta a szerencsétlenül járt fiút.

A gyerek felismerte a gázolót

Hiába hajtott el a helyszínről a gázoló, ugyanis a gyermek emlékezett arra, hogy milyen autó ütötte el. A szóban forgó kocsi nem először járt arra az utcában. Ezek alapján be lehetett azonosítani a férfit.

A szomszéd gyerekek vették észre először, hogy mi történt

Amint észlelték a bajt a szomszéd gyerekek, az elgázolt kisfiú segítségére siettek. Hamarosan megérkeztek a mentők és a rendőrök is. Több mentőautó is a baleset helyszínére ment.

Elfogták a gázolót

A rendőröknek sikerült megtalálnia a gázolót, akit el is fogtak. Három bűncselekmény róható fel számára. A segítségnyújtás elmulasztása mellett közúti baleset gondatlan okozásával, valamint ahogyan az utólag kiderült, a férfi eleve el volt tiltva a járművezetéstől, mégis volán mögé ült.

Soha nem volt jogosítványa

Mindezek tetejében az már csak a hab a tortán, hogy a férfi vezetői engedéllyel soha nem is rendelkezett. A férfi tagadja az ellene felhozott vádakat, állítása szerint a kocsit nem ő vezette. Nem vették őrizetbe, szabadlábon védekezhet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu