A rendőrök is meglepődhettek, amikor kiderült az igazság a személyautót vezető sofőrről.

Több, mint kétszer annyival repesztett

Egy városi terepjáró sofőrje alaposan a gázpedálba taposott Kecskeméten. Amikor a Bács-Kiskun Megyei Rendőr- főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei bemérték, 106 km/h-val közlekedett. Tette mindezt november 26-án, méghozzá lakott területen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csak 50-nel mehetett volna

A szóban forgó útszakaszon 50 km/h-s sebességkorlátozás volt érvényben. Mindez azt jelenti, hogy az autót vezető személy 56 km/h-val lépte túl a maximális sebességet. Azzal tehát nem védekezhet, hogy egy kicsit elszámította magát.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezek is érdekelhetnek!

Nem csak a sebességhatárt lépte túl

Az autósnak van más is a rovásán, nem csak a száguldozás. Kiderült ugyanis, hogy a férfi nem rendelkezett vezetői engedéllyel. Ennek okán őrizetbe is vették.

A sebességtúllépésért is megbüntették

Az 50 km/h-s sebesség be nem tartása miatt 90 ezer forintos közigazgatási bírságot kapott. Ezen felül 6 közúti közlekedési előéleti pont is a neve mellé került.

Ezért veszélyes a gyorshajtás

A statisztikákból kiderül, hogy évről évre a gyorshajtás az egyik legfőbb oka a balesetek kialakulásának. Ilyen esetben a járművek féktávolsága a többszörösére nő. Hiába jók valakinek a reflekszei, sokszor egész egyszerűen fizikailag nem marad elég idő elkerülni egy vészhelyzetet.

Ezt kérik a rendőrök

A rendőrök arra kérik a közlekedőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, kiemelt tekintettel a sebességhatárokat. A KRESZ betartásával el lehet kerülni a közúti tragédiák jelentős százalékát. A sebességhatárokat betartása mindannyiunk közös érdeke.

Már a levegőből is figyelik a renitens sofőröket

A rendőrök minden lehetséges eszközt bevetnek annak érdekében, hogy kiszűrjék a szabálytalankodókat. Újabban egyre gyakrabban lehet arról olvasni, hogy drónokkal figyelik a közlekedőket. Ezzel a módszerrel a korábbiaknál több szabályszegést tudnak felderíteni.

Folyamatosan vannak rendőrségi razziák

A rendőrök az ország több pontján is tartanak szervezett ellenőrzéseket. Ezek során olykor a sebességhatárok betartását, máskor pedig az elsőbbségi szabályok betartását figyelik. Gyakran vizsgálják azt is, hogy valaki ittasan ült-e volán mögé.

A tél közeledtével érdemes fokozottan óvatosnak lenni

Így késő ősszel, a tél közeledtével sokszor az átlagosnál csúszósabbak az utak. A jármű sebességét érdemes nem csak a közlekedési táblákhoz és szabályokhoz, hanem a körülményekhez igazítani. Bizonyos esetekben megeshet, hogy nem érdemes még a maximálisan megengedett sebességet sem elérni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A 106 km/h-s sebességgel közlekedő autósról készült rendőrségi fotó – Forrás: Police.hu