Tiktok videóban üzent a TOP 50-es körözött az őt üldöző rendőröknek, a somogyi egyenruhások viszont inkább a személyes kommunikáció varázsában hittek, ezért felkeresték őt.

Kedden kopogtattak a rendőrök

A marcali rendőrök rablással és betöréssel is gyanúsítják azt a 30 éves lengyeltóti férfit, akit testvérével egy időben, 2022. november 29-én délelőtt Nemesdéden fogtak el.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videóban üzent a rendőröknek

A Somogy megyei felderítők, nyomozók és a MEKTA bevetési egység segítségével végrehajtott akció előtt a fivérek még egy népszerű videómegosztó platformra feltöltött videóban üzentek az őket üldöző rendőröknek, örömük azonban nem tartott sokáig.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Aranyláncot akart rabolni

A rendőrkézre került testvérpáros idősebb, az országos körözési listán is szereplő tagja a megalapozott gyanú szerint október elején, Nemesdéden egy parkoló autóban várakozó hölgy nyakából próbálta meg kitépni aranyláncát, melynek során ököllel meg is ütötte a nő kulcscsontját.

Pincékben is járt a férfi

A rablás kísérletén túl két közeli pince feltörésével elkövetett lopás miatt is kihallgatták az egyenruhások. Az ügy adatai alapján a betöréseket öccsével közösen követte el, ezért a nyomozók – őrizetbe vételük mellett – mindkettőjük letartóztatását kezdeményezték. A testvérek kihallgatásuk alkalmával további vagyon elleni bűncselekmények elkövetését is beismerték.  

Így fogták el őket

Budapesten is körözöttet fogtak

Mint ahogy azt mi is megírtuk, a BRFK és a BKK együttműködésének keretében újra az 1-es villamos vonalát ellenőrizték a rendőrök. A villamosokon nem tapasztaltak jogsértést, de a megállókban és azok környezetében két körözés alatt álló férfit is elfogtak. 

Szabálysértési feljelentés

Az egyik férfit sikkasztás, a másikat szabálysértés miatt körözték. Közterületen történő szeszesital-fogyasztás miatt öt esetben szabálysértési feljelentést tettek.

Kiemelt figyelem

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát.

A megállóhelyek ellenőrzése

A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, közölte a BRFK.

Hasonló ellenőrzések várhatók

A jövőben további hasonló ellenőrzések is várhatók, amelyek szervezésekor figyelembe veszik a fővárosiaktól érkező észrevételeket is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a rendőrség videójából