A két ötvenes éveiben járó nő holttestét egy járókelő találta meg. Kiderült, hogy mi vezetett a halálukhoz.

Itt találták a holttesteket

A granadai Sierra Nevadában találták meg az 55 és az 57 éves áldozat holttestét, a Hoya de la Mora nevű területen, számolt be róla az RTL. Egy járókelő értesítette a hatóságokat, amely után megindult a nyomozás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egyetemi hostel közelében fedezték fel őket

Egy férfi december 13-án séta közben talált a két nő holttestére. A Civil Gárda emberei érkeztek a helyszínre. Hétfőn lezárták a környéket, csak mentők és polgárőrök mehettek a közelbe.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez történhetett velük

Az esetről az El Pais számolt be elsőként. A spanyol TELE5 információi szerint az áldozatok nem bűncselekmény következtében hunytak el. Valószínűleg halálra fagytak, ugyanakkor a boncolás eredményére még várni kell. A holttesteket 2500 méteres magasságban találták.

Az időjárás nem kegyelmez

Végzetes következményekkel járhat, ha valakit felkészületlenül ér az arrafelé tapasztalható zord időjárás, mondta egy szakértő az RTL számára. Pintér László hegymászó szakíró azt mondta, 100 km/h-s széllökések voltak 2800 méteren, és még 3000 méteres magasságban is eső esett. Mindösszesen 3-4 Celsius fok lehetett, ez a széllel együtt gyilkos kombinációnak bizonyult.

A látótávolság drasztikusan lecsökkenhetett

Drámai mértékben, mindössze néhány méterre csökkenhetett a ködös időben a látótávolság.

Sok a bizonytalan tényező

A két nő a hétvégén a hegyekben kirándulhatott, ám intenzíven kezdett esni a hó. Ez váratlanul érhette őket, fáradtak és zavartak lehettek. Végül összeeshettek, és vélhetően a kihűlés okozta a tragédiájukat.

Ezek is érdekelhetnek!

Tisztázandó kérdések

A hatóságoknak a feltételezéseket még meg kellene erősíteni. Erre egyelőre nem került sor, ez csak a boncolás után lehetséges. Még az is kérdéses, hogy az áldozatok miért voltak ott, ahol a végzet utolérte őket.

Itt történt a tragédia

Gyorsan kihűlhet az ember

A riportban megszólaló sürgősségi szakorvos, Késmárky András elmondta, mitől függ az, hogy milyen gyorsan hűl ki valaki. A páratartalom, a ruha nedvességétől valamint az adott személy fizikai állapotától is függ mindez. Mindössze fél óra vagy egy óra is elég lehet a kihűléshez.

Ezeket sem lehet még tudni

Egyelőre még azt sem lehet tudni, hogy Spanyolországban élő magyarokról van-e szó. Elképzelhető, hogy csak turistaként érkeztek az áldozatok az országba. Kérdéses az is, hogy hol volt a szállásuk, a hozzátartozóik nem jelentették még az eltűnésüket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív