Egy hetedik osztályos fiú oltotta ki anyja életét. A 14 éves gyermek a tettét követően elmenekült.

Élettársa talált rá az elhunytra

Szilvia holttestét az élettársa a közös ágyukban találta meg. A gyilkosság december 12-én történt, a férfi délután bukkant az élettelen testre. A nő halálát a fején lévő sérülések okozták. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bűncselekmény történt

A nő halálát idegenkezűség okozta, állapította meg a vizsgálat. Felvetődött, hogy a szörnyű tettet az áldozat fia követhette el. Ő azonban elszökött, és nem sokkal éjfél előtt fogták el, több mint 300 kilométerre Fülöpjakabtól, Sajókazáron.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nemrég költöztek Fülöpjakabra

A Bors információi szerint a 14 éves Levente anyukájával, Szilviával és nevelőapjával alig néhány hete költöztek a településre. A szülők jó benyomást tettek új környezetükre, árulták el a helyiek a lap számára. Volt, aki nyilatkozott is.

Ezt mondták a helyiek

Az egyik lapnak nyilatkozó utcabeli lakos azt mondta, hogy két hónappal korábban költözött Fülöpjakabra a pár, majd a gyermeket egy hónapra rá látták először. Tisztességes, dolgos emberekként jellemezték őket, és nem volt vitáktól hangos a házuk. Az udvart is rendben tartották.

A fiúval gond lehetett

Egy helyi arról számolt be, hogy a fiú nem járt rendszeresen iskolába. Úgy tudják, arra hivatkozott, hogy beteg, az orvos egy időre ki is írta. Levente azonban ezt követően sem akart iskolába menni, holott az orvos gyógyultnak nyilvánította.

Vitáztak

Levente kiborult, hogy iskolába kell mennie. Az anyját otthagyta a rendelőben egy helyi lakos beszámolója szerint. A településen lakók szerint nehezen illeszkedhetett be a fiú.

Nem voltak barátai

A beszámolók szerint gyakran biciklizett az utcában, ám ezt rendre egyedül tette. Nem voltak barátai, valószínűleg az új helyre költözés nem volt számára könnyű.

Reggel még látták

A rémtett elkövetésének napján reggel még látták a helyiek. Dühösen söprögetett az udvaron, majd elbiciklizett. Utoljára akkor látták, lehetséges, hogy akkor az anyja már nem volt az élők sorában.

A párja délután talált rá

Mihály délután a hálószobában talált rá párja, Szilvia holttestére. Leventének ekkor már bottal üthették a nyomát, a fiú elmenekült. A rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Sajókazáron találták meg és elfogták.

A férfi a munkába menekül

“Nagyon megrázott minket ez az egész, láttuk, ahogy Mihály kijön az utcára, és szívet tépőn zokog” – mondta egy lapnak nyilatkozó személy. Másnap viszont elment munkába, és abba temetkezik. A fiú jelenleg őrizetben van, sorsáról hamarosan döntenek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív