A szökésben lévő gyermekkorút 314 kilométerrel távolabb, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fogták el a rendőrök.

Hétfő délután szóltak a rendőröknek

2022. december 12-én délután érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint egy fülöpjakabi férfi holtan találta ágyukban élettársát. A helyszíni és halottszemle során kiderült, hogy a holttest fején található sérülések bántalmazástól származtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fia ölhette meg a nőt

A bűncselekmény elkövetésének a gyanúja a sértett gyermekkorú fiára terelődött, aki ismeretlen helyen tartózkodott. A szökésben lévő fiú felkutatása eredményre vezetett, őt 23 óra 25 perckor Sajókazán fogták el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrök. A fiút emberölés gyanúja miatt őrizetbe vették a Bács-Kiskun megyei nyomozók, akik kezdeményezik letartóztatását.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem rég az apját ölte meg egy férfi

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, Magyarbánhegyesen, a József Attila utcában december 7-én 11 óra 45 perc körül összeszólalkozott egymással két férfi, apa és fia. Egy harmadik férfi odalépett hozzájuk, szét akarta választani őket, de a fiú egy késsel megsebesítette édesapját és a harmadik férfit is – közölte a rendőrség. 

Nem lehetett rajta segíteni

Az apa a helyszínen életét vesztette, a hozzájuk odalépő férfi az elsődleges információk szerint könnyű sérülést szenvedett. A gyilkos elmenekült, őt a rendőrök keresik. A Békés megyei rendőrök emberölés bűntett miatt rendeltek el nyomozást.

A polgármestert is igazoltatták

A Beol információi szerint az apa 45, a fiú 25 esztendős volt. A portál által közzétett képeken jól látszódik, ahogy a rendőrök helyszínelnek: szalaggal kerítették körbe az érintett területet. A település polgármestere mondta, elmondta, egy tárgyalás miatt távol volt, s arra ért haza, hogy szirénázó mentőautó hangját hallja, majd a falu szélén rendőrök igazoltatják. A hivatalban dolgozóktól értesült arról, hogy mi történt.

Egy másik fiatal lelőtte az apját

Amint azt hírportálunk is megírta a fiatal férfi egy vadászfegyverrel lőtte le az édesapját Szulokon. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a fiatal a tettét követően az apja barcsi házához hajtott, ahol magához vett még két fegyvert és lőszereket, majd azokkal ismeretlen helyre távozott. Az emberöléssel és más bűncselekménnyel gyanúsított L. Martint vasárnap a TEK-esek ezt követően Budapesten fogták el. 

Anyja jelentette fia eltűnését

A tragédiát követően Szijjártó István, Somogy megyei rendőrfőkapitány-helyettes az tmondta, hogy ez az egyik legdöbbenetesebb eset, amivel eddig a pályafutása során találkozott. Elmondása szerint egy asszony tett bejelentést vasárnap délután a barcsi rendőrségen, hogy a vadászként és erdészként dolgozó fia, L. Norbert eltűnt otthonról és péntek óta nem adott magáról életjelet.

Budapesten fogták el

Az anyuka elmondta, hogy a fia azt mondta neki, hogy Rigócra megy a vadásznapra, de végül nem oda, hanem Budapest felé vette az irányt. A fiút egy ferencvárosi szállodában fogták el a TEK-esek. A fiatal részletes, tényfeltáró beismerő vallomást tett a kihallgatása során.

Szekta keríthette hatalmába

Ezt követően újabb információk láttak napvilágot a tragédia kapcsán, egyes feltételezések szerint Martint egy szekta keríthette hatalmába, erről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Megúszhatja a börtönt

Most pedig úgy áll a helyzet, hogy a fiatal férfi akár a börtönt is megúszhatja, a Bors ugyanis azt írja a 18 éves Martin skizofréniában szenved. A lap úgy tudja, jelenleg is megfigyelés alatt tartják az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – archív