A Dózsa Györgyi úti halálos baleset okozójának, M. Richárdnak az élettársa azt állítja: a férfi nem kapott meg minden segítséget a börtönben, amikor rosszul lett december végén.

Sztórkot kaphatott

M. Richárd sztórkjáról itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk december utolsó napjaiban arról érkeztek a hírek, hogy a férfi meghalt a börtönben, ám később kdierült, nem hunyt el, de súlyos állapotban szállították kórházba. A férfi vélhetően sztrókot kapott, a fél oldalára lebénult, jelenleg pedig a berettyóújfalui rabkórházban tartózkodik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elgyötört állapotban van

Az állapota kapcsán az élletársa szólalt meg a Fókuszban, a nő azt mondta Richárd rendkívül elgyötört állapotban van, ő maga is alig ismert rá.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kapcsolódó:

Nagyon rosszul van

„Ugye, hát én a Skype-on látom őt. Amikor megláttam, azt hittem, eldobom a telefont, mert nem akartam megismerni. Úgy néz ki. Tolókocsi, beszélni tud. Sokszor zavart, többször elesett a cellában… Amikor ő nagyon rosszul volt és nem tudott felkelni az ágyból, két órát várt egy pohár vízre. Megkérte, hogy fordítsák meg, mert nem tudott megfordulni. Szólt délelőtt, este lett megfordítva. Borzasztó állapotban. Amikor bekerült, volt körülbelül 130 kiló. Most 86” – árulta el a műsorban a férfi párja, aki azt is kijelentette, mulasztás történt, s nem látták el megfelelően a férfit, amikor rosszult lett.

Ez is érdekelhet:

Egészségügyi gondok

„Van neki ez az alvászavara, ami azt jelenti, hogy légzések maradnak ki neki, és ő egy géppel alszik. Ezt félévente be kéne állítani, hogy ne legyen problémája, mert haláleset is előfordulhat emiatt.” – árulta el a nő, majd így folytatta:

Mulasztársól beszél az élettárs

„Van egy szteroidfüggősége, neki kellene kapnia szteroidot, ez is egy halálos betegség. Van neki egy mellékvesekéreg-elégtelensége, ez is egy halálos betegség. Amikor a bv-intézetbe került, őt nem kontrollálták, ő azokat a gyógyszereket kapta, amiket egy évvel ezelőtt is kapott” – részlete M. Richárd egészéségügyi problémáit a nő, a véleményét pedig Mocsai Gergely, az elítélt ügyvédje is osztja.

A riport itt nézhető vissza:

Nem hívtak mentőt hozzá?

„Ez egy ténykérdés, hogy ő kapott egy stroke-ot, majd 24 órát feküdt ellátás nélkül. Úgy is fogalmazhatunk, hogy ha nagyon erősen sarkítunk, hogy haldoklott a zárkájában… Nekem rendelkezésemre áll egy ápolói vizsgálatról szóló jegyzőkönyv, abban azt rögzíti a bv- alkalmazott, hogy megvizsgálták Richárdot 9 óra 33 perckor. Se mentőt nem hívtak hozzá, sem orvosi ellátást nem kapott… Körülbelül egy hónappal a stroke-ot megelőzően jelezte a bv-nek, hogy nincsen jól. Különböző panaszai voltak, ezeket a panaszokat nem vizsgálták ki bv-körülmények között. Az elmondása alapján egy nappal később került sor az orvosi vizsgálataira. Tehát december 25-én vitte be a mentő az esti órákban. Körülbelül egy napot feküdt a zárkájában” – mondta a Fókuszban jogi szakember. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: M. Richárd – Forrás: BPK