Közös cellában raboskodik a Dózsa György úti gázolás miatt elítélt M. Richárd és a soroksári futó nő meggyilkolásával vádolt R. Szilveszter, tudta meg a Blikk. Felmerül a kérdés: vajon átgondolt stratégia állhat a mögött, hogy a két férfi egy cellában kötött ki?

Remekül kijönnek egymással

Arról, hogy a két nehézfiú egy cellában kötött ki a Blikk szerzett tudomást, s bár elsőre azt gondolhatnánk, hogy ez a szituáció a tipikus két dudás nem fér meg egy csárdában, ez esetben zárkában, ám a lap úgy tudja, hogy a két elítélt nagyon is jól kijön egymással. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átgondolt stratégia

Laikusként átgondolva azt hihetnénk, hogy egy ilyen párosnak meg vannak számlálva a percei, hiszen mindketten dominánsak és igyekeznek egyeduralomra törni, ám a szakértő ezzel szemben egészen mást állít. Véleménye szerint a börtön vezetősége egy jól átgondolt stratégiát követően hozta meg a döntést, amikor a két férfit egy zárkába osztotta. EZ IS ÉRDEKELHET: Le akarta fizetni a Dózsa György úti gázolás nyomozóját M. Richárd

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ezt mondta a kriminológus

„Mivel fizikailag közel azonos adottságokkal bírnak, egyikük sem lehet biztos benne, hogy egy összecsapásból ki jönne ki győztesen. Ezt felmérhették, ezért nem packáznak egymással. És mivel két, a börtönt jól ismerő emberről beszélünk, azt is tudják, hogy a rendbontás milyen fegyelmi eljárásokat, megvonásokat vonhat maga után – mondta a lapnak Németh Zsolt kriminológus. NE HAGYD KI! Rácsok mögött marad M. Richárd, az elmeorvos-szakértő szerint személyiségzavaros a férfi

Ezt mondja R. Szilveszter ügyvédje

Az együttélés kapcsán egyébként megszólalt R. Szilveszter ügyvédje is, dr. Lichy József is, aki elmondta telefonon beszélt az ügyfelével, aki örömmel adta az ügyvéd tudtára, hogy kivel van közös zárkában.  „Állítása szerint teljesen normális a viszonyuk, sőt, az is kiderült, több közös ismerősük is van. Szilveszter különben sem egy balhés rab, ameddig nem volt együtt a mostani cellatársával, a fal felé fordulva krimiket olvasott. Még az udvarra sem akart kimenni, annyira elvolt a maga világában” – mondta a lapnak az ügyvéd.

M. Richárd neve ekkor tűnt fel először

Mint ismert M. Richárd neve először egy maffiaperben tűnt fel még 2006-ban, akkor 8 évet kapott, amiből 5-öt ült le, ezt követően pedig 2017-ben került ismét a rendőrség látókörébe, amikor a luxuskocsijával karambolozott a Dózsa György úton.

A baleset

A másik járműben ketten meghaltak, mint arról a BudapestKörnyéke is hírt adott M. Richárd 140-es tempóval hajtott, jogosítvány nélkül. Első fokon 4 év börtönre ítélték, a jogerős ítéletig szabadlábon védekezhetett volna, ám szabálysértést követett el, így börtönbe kellett vonulni.

R. Szilveszter gyilkolhatta meg a soroksári futó nőt

Mint arról a BudapestKörnyéke is számot adott R. Szilvesztert vádolják a Kardosné Gyurik Krisztina, a soroksári futó nő brutális meggyilkolásával. Az eset azért nagyon különleges, mert a gyilkosság még 2013-ban történt, ám a gyilkost öt évig hiába kereste a rendőrség. NE HAGYD KI! “Nem ivott, nem dohányzott, a gyerekekkel rengeteget játszott”: döbbenetes részletek derültek a soroksári futónő gyilkosának tárgyalásán

Az áttörés

Az áttörés akkor jött el, amikor a más bűncselekmények miatt raboskodó R. Szilveszter DNS mintája egyezést mutatott a helyszínen talált anyagmaradványokkal. A férfi tárgyalása jelenleg is tart. IDE KAPCSOLÓDIK: “Egyre inkább az az érzésem, hogy Kriszti gyilkosa nem saját elhatározásából cselekedett” – a soroksári futónő özvegye szerint R. Szilvesztert felesége szeretője bérelhette fel

Ez lehet a cél?

A Blikk egyes forrásokból úgy értesült, hogy konkrét célja is lehet annak, hogy a két bűnöző egy cellába került. Mint ismert R. Szilveszter a lebukása óta egyszer sem tett vallomást, talán azt gondolhatják, hogy a férfinak M. Richárd társaságában megered majd a nyelve? A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: M. Richárd – R. Szilveszter – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán