Előzetes letartóztatásba helyezte a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2021. február 5-én, a hajnali órákban leszúrta a szobatársát. A 24 éves ceglédi férfi, P. Róbert a gyilkosságot követően elmenekült, azonban vasárnap délelőtt önként feladta magát a rendőrségen.

Hajnalban támadt rá áldozatára

Korábban a Kékvillogó is írt róla, hogy 2021. február 5-én, 3 óra 12 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, amely szerint egy lakásból hangos segélykiáltásokat hallottak. A helyszínre kivonultak a rendőrök, azonban ott csak egy férfi holttestét találták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tatabányán követte el a gyilkosságot

Nem találták a tettest

A Komárom-Esztergom megyei rendőrök a holttest sérülései alapján azonnal látták, hogy idegenkezűség okozta a férfi halálát, azonban a gyilkost sehol sem találták. Az áldozaton több szúrt sebet véltek felfedezni: mint utólag kiderült, P. Róbert egy 8,5 cm pengéjű késsel, kétszer mellkason, majd hátba szúrta a szobatársát.

Kollégáját szúrta le

Dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője a 24.hu megkeresésére elmondta, hogy a 24 éves P. Róbert és az áldozata egy munkahelyen dolgozott, habár nem voltak közvetlen munkatársak, mégis egy szobában laktak a munkáltató által biztosított szálláshelyen. A gyilkos a bűncselekménye után elmenekült a helyszínről, azonban február 7-én önként feladta magát a rendőrségen.

Magától sétált be a rendőrségre

Nagy volt a meglepetés a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon, amikor a rendőrök által keresett P. Róbert saját magától megjelent a kapitányságon február 7-én, 10 óra 14 perckor. A rendőröknek ezután csak annyi dolga volt, hogy elszámoltassák a tettest.

Elfogták P. Róbertet

Elszámoltatás/Fotó:Police.hu

Rabosították, majd tovább küldték az ügyet a vádhatóságnak

A nyomozók P. Róbertet gyanúsítottként kihallgatták, aki beismerte a gyilkosság elkövetését. Ezt követően a rendőrök őrizetbe vették a férfit, a keletkezett iratokat pedig megküldték az ügyészségnek, majd kezdeményezték a férfi letartóztatását.

Berakták az előzetesbe

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványát helyben hagyta a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírója, így az elkövető 2021. február 9-én rácsok mögé került egy hónapra. Az előzetes letartóztatásra azért volt szükség, mert fennállt a férfival szemben a szökés, elrejtőzés veszélye.

Így kezdeményezték a rendőrök P. Róbert letartóztatását

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: P. Róbert – Forrás: Police.hu