A Fővárosi Főügyészség kezdeményezésére elrendelte a bíróság annak a nőnek a letartóztatását, aki szilveszter napján egy párnával fojthatta meg a saját édesanyját. Az ügyészség információi szerint a végzés végleges.

Saját anyjával végezhetett

Korábban a Kékvillogó is megírta, hogy 2020. december 31-én, hajnalban egy 61 éves nő meggyilkolhatta saját édesanyját a 3. kerületben, Óbudán. A rendőrök a 79 éves anyára holtan találtak rá.

3. kerületben történt a gyilkosság

Idegenkezűséget állapítottak meg az egyenruhások

A helyszíni szemle során a nyomozók idegenkezűségre utaló jeleket találtak, ezért emberölés gyanújával rendeltek el nyomozást az óbudai haláleset kapcsán.

Saját lánya lehetett a tettes

A budapesti nyomozók a bűncselekménnyel kapcsolatban előállították a 79 éves asszony lányát. A 61 éves gyanúsított egy háztartásban élt együtt az édesanyjával.

Ez is érdekelhet

Őrizetbe vették és kihallgatták

A budapesti rendőrök őrizetbe vették a gyilkossággal összefüggésbe hozható, 61 éves nőt, akit gyanúsítottként ki is hallgattak bűncselekmény elhárítására idős koránál korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt.

„Szerettem az anyámat, hatalmas bűnt követtem el”

A 24.hu értesülései szerint a 61 éves nő pszichés problémákkal küzdött, a kihallgatása során a tettét beismerte, de arra nem adott bővebb magyarázatot, hogy miért gyilkolhatott. A nő azt állította, hogy szerette az édesanyját, és tisztában van vele, hogy hatalmas bűnt követett el. Hozzátette, hogy karácsony tájékán elfogytak a gyógyszerei, és azt követően kezdte el érezni, hogy valami nincs rendben nála.

Indítványozták letartóztatását

A Fővárosi Főügyészség indítványozta a nő letartóztatását, tekintettel arra, hogy fennállhat a szökés-elrejtőzés esélye. Ugyanakkor a végzés végrehajtásának helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölték ki.

Ez is érdekelhet

Letartóztatták

A nyomozási bíró helyt adott az ügyészségi indítványnak, és egy hónapra elrendelte a nő letartóztatását, a végrehajtás helyeként pedig az IMEI-t jelölte meg. A végzés végleges.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: Police.hu