Az ügyészség információi szerint a fiatal férfi többek között kifosztotta a saját nagymamáját, megfogdosott egy lányt az utcán, betört a nagybátyjához, megtámadott egy kalauzt és más bűncselekményeket is elkövetett. A férfit 2020. március 31-én őrizetbe vették.

Fél éven át halmozta a bűncselekményeket

A Soproni Járási Ügyészség vádirata megállapítja, hogy a bűncselekményekkel összefüggésbe hozható, büntetett előéletű férfi 2019 őszétől egészen 2020 tavaszáig követte el a súlyosabbnál súlyosabb bűncselekményeket.

Vállalhatatlanul viselkedett

A hatóságok szerint a férfi rengeteg aljasságot művelt a fél évig tartó időszakban: megöléssel fenyegette meg egy évfolyamtársát (amiért az nem akarta odaadni neki a telefonját), lelövéssel fenyegette meg egy vonaton ülő női utastársát, akit aztán üldözött is a nő menekülése során. Megfogdosta hátulról egy nő fenekét és nemi szervét a nyílt utcán, majd puszit dobott neki. Lopott továbbá biciklit, dohánytermékeket, élelmiszert, ruhákat és cipőket is.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Cipőket rendszeresen lopott

A lábbeliket rendszeresen és kitervelten lopta el, úgy, hogy a sajátját ott hagyta a próbafülkében. Ugyanakkor nem csak ez volt az egyetlen döbbenetes lopása: egy dióárus nőtől ellopta az elé helyezett aprópénzes tálat. Egy 13 éves gyerek kezéből pedig pénzt kapott ki.

Ez is érdekelhet

Betört a nagybátyjához

A fiatal férfi a nagybátyjához is betört, mégpedig úgy, hogy betörte a bejárati ajtót és a lakásba besurranva onnan is lopott.

Másokhoz is betört

A bűnöket egymás után halmozó férfi ugyanakkor nemcsak a saját nagybátyjához tört be, hanem másokhoz is: egy idegen lakásba szintén lopási szándékkal osont be, az alvó nagymamája párnája alól pedig mobiltelefont csent el. A fiatal férfi egy másik alvó nőtől is lopni akart a vonaton, az őt elszámoltatni akaró kalauzt pedig üldözni kezdte, valamint megfenyegette, hogy megfejeli és megöli őt.

19 bűncselekménnyel vádolták meg

Az ügyészség 19 bűncselekménnyel vádolta meg a 19 éves férfit, aki lopásokat, kifosztásokat, zaklatásokat, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakot és szeméremsértést követhetett el. A férfit akár 7 és fél év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Ez is érdekelhet

Letartóztatták

A fiatal férfi letartóztatásban várja az ügye folytatását. Az eljárás során a Soproni Járásbíróság hozhat ítéletet.

Kiemelt fotó: Ügyészségi fotó – Forrás: Ügyészség