Súlyosbításért fellebbezett a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azzal a taksonyi férfival szemben, akit korábban 12 év fegyházbüntetésre ítéltek, amiért láncfűrésszel támadt rendőrökre – írja az ügyészség. A férfit első fokon még tavaly októberben ítélték el minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt, ami ellen a férfi és az ügyészség is fellebbezett, mert a kiszabott büntetős jelentős meghosszabbítását szeretnék elérni.

Láncfűrésszel fenyegette a szomszédot

A bíróság szerint a 47 éves férfi 2020. szeptember 27-én szóváltásba keveredett Taksonyban a szomszédaival, amelynek egy pontján elővette 45 centiméteres élhosszúságú benzinmotoros láncfűrészét, és azzal kezdte fenyegetni vitapartnereit. A szomszédok ezért ráhívták a rendőröket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rendőrökre támadt

A férfi a kiérkező rendőrök felszólítására sem állította le a láncfűrészt és visszautasította, hogy részt vegyen a rendőri intézkedésben. A tőle 1-2 méterre álló rendőrök felé indult, miközben a működésben lévő láncfűrésszel kaszáló mozdulatokkal próbálta meg megölni őket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gázsprével lefújták

Az egyik rendőr a támadás elől kitért, a másik könnygázsprével fújta le a támadót. A férfi ekkor állította le a láncfűrészt és ment vissza a lakásába, ahol végül a rendőrök megbilincselték, és később előállították.

12 évnél többet akar az ügyészség

A bíróság első fokon 12 év fegyházbüntetéssel és 10 év közügyektől való eltiltással sújtotta azzal a kitétellel, hogy feltételesen sem bocsátható szabadságra. Az ítélet ellen ő felmentésért fellebbezett, míg az ügyészség jelentősen hosszabb letöltendő büntetés kiszabását szeretné elérni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció