Magyar rendszámú autó vezetője okozott súlyos balesetet szombat hajnalban Horvátországban: hárman meghaltak, 12-en pedig megsérültek. A jelenlegi hírek szerint egy kisgyermek árva maradt, mert a szülei meghaltak a Zágráb és Rijeka közötti autópályán, Novigrad na Dobri közelében – közölte a Károlyváros megyei államügyészség.

Tragédiát okozott a magyar autós

A helyszíni vizsgálat megállapította, hogy a magyar rendszámú autó sofőrje észak felé haladva nekiütközött a pályaelválasztó korlátnak, áttörte azt, majd átsodródott a dél irányú pályára, és ott frontálisan összeütközött egy horvát rendszámú autóval. 

Árva maradt a kisgyermek

A horvát gépkocsiban egy házaspár utazott gyermekével. A 48 éves férfi és a 47 éves nő a helyszínen életét vesztette, a gyermekük túlélte a drámai ütközést.A magyar rendszámú autóban egy ember halt meg, az ő személyazonossága egyelőre ismeretlen.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kórházban van a gyermek

Ivana Kovacic, a károlyvárosi kórház igazgatója a sajtónak úgy nyilatkozott: súlyos sérülésekkel került kórházba az a horvát állampolgárságú kisgyermek, akinek szülei életüket vesztették a balesetben. A többi sérült nincs életveszélyben – mondta, hozzátéve, hogy külföldi állampolgárokról, vélhetően egyiptomiakról van szó.

Rejtély kik ültek az autóban

A baleset hat sérültje került a károlyvárosi kórházba, kettőt Ogulinba, hármat Rijekába egyet pedig Zágrábba szállítottak. Vera Magdic Bizanovic károlyvárosi államügyész a horvát közszolgálati televíziónak úgy nyilatkozott: még vizsgálják a közlekedési baleset körülményeit, különös tekintettel a magyar rendszámú járműben utazók személyazonosságának megállapítására.

Embercsempész lehetett

Több sajtóorgánum is arról számolt be, hogy a magyar gépkocsi illegális migránsokat szállított, ezt azonban egyelőre nem erősítette meg az államügyész.

Kiemelt kép: illusztráció